Foredrag for offentligt ansatte retter sig blandt andet mod sagsbehandlere og jobcentre. Du kan læse mere om de enkelte offentlige foredrag på denne side.


Foredrag for socialrådgivere

Lær at skabe god kommunikation med udsatte borgere eller giv dem en peptalk, som kan skabe motivation
Jeg vil bruge mine erfaringer fra flere års socialrådgiverundervisning ’den gode dialog mellem borger og rådgiver’, mine år ved Dansk Flygtningehjælp, min lukkede gruppe for sagsbehandlere, samt mine år som karrierevejleder ved Aalborg Universitet til at give jer konkrete værktøjer til den videre klare dialog med jeres borgere.

Videoanmelder Hanne Rosenkrantz, socialrådgiverstuderende, AAU


Foredrag for sagsbehandlere

Hvordan får man en god kommunikation med de behandlere, éns forældre har sagt, man ikke kan stole på?
Oplæg og debat om det at være mælkebøttebarn og få en god kommunikation med kommunen. Hvordan får man en god kontakt til socialrådgiveren, når man er barn, ung, voksen og siden mor med handicap? Min personlige historie ender ud i konkrete idéer til, hvordan I som rådgivere får en blomstrende dialog med de udsatte borgere. Efterfølgende kan I få gode råd på skrift til Jeres fortsatte dialog med borgerne.

Virksomhedskonsulent Anne Marie Mikkelsen ved Aalborg Kommune sendte mig deltagerrespons på mit oplæg ved Jobcentrets linje;Uddannelsesvejen. Her har jeg været ved flere lejligheder givet kontanthjælpsmodtagere gejst og kompetencer til at søge videre:

Tusind tak fordi du ville dele dine oplevelser med os

Tusind tak for et rigtig flot og gennemført foredrag. Du formår på en eller anden måde at få gjort din livshistorie jordnær, du er en kæmpe inspiration. Du udstråler en ufattelig styrke, mod og livsglæde, som man kun kan beundre og glæde sig over. Tusind tak fordi du ville dele dine oplevelser med os. Er sikker på, at flere af os kunne have lyttet til dig i timevis. Endnu en gang tak 😊

Maj Kaasing Rasmussen
Socialrådgiverstuderende, AAU


Foredrag for Jobcenteret

Peptalk for kursister/borgere omkring det at tage ansvar for livet og klare sig trods dårlige odds.
Hvordan får man som udsat en god uddannelse? Hvordan kan man som invalid få drømmejobbet? Hvad skal der til for at man finder styrken, når man i forvejen er udfordret?
Jeg kommer med et oplæg som er tilpasset tilhørerne. Det giver dem mulighed for at spejle deres egen situation. Min meget brogede vej til succes giver et bredt billede af de muligheder, andre også kan benytte. Foredraget tydeliggør, hvordan man kan bruge netop de kompetencer, man har, til at skabe sig en karriere.

Din fortælling sætter tingene meget i perspektiv

– God formidling
– Levende
– Motiverende
– Gjorde stort indtryk
– Virker troværdigt når du, med din baggrund, kan tale om at være positiv, også når man synes alt går skævt
– Din fortælling sætter tingene meget i perspektiv
– Generelt ville de anbefale os, at invitere dig igen, når der er kommet nye deltagere, fordi de synes det var et rigtigt godt oplæg

Anne Marie Mikkelsen
Virksomhedskonsulent

Foredrag for øvrige faggrupper

Få ikke bare en oplevelse men også en indsigt i samfunds- og familieforhold igennem min livsfortælling.
I dette foredrag vil du lytte med på en beretning om det at være barn af en voldsramt mor, en lille pige i en udsat familie, med alt hvad dertil hører af manglende forståelse for et ligeværdigt forhold mellem mand og kvinde for mig som ung pige og senere forvirret voksen. Hvor skal selvværdet og tilliden findes henne? Jeg endte derfor med en alkoholiseret mand – og senere med en mand, der i den grad snød og bedragede mig… indtil jeg mødte sin nuværende mand, der er en støttende gentleman ud over alle grænser
Foredraget tager udgangspunkt i troen på, at alt trods alt nytter og kan lade sig gøre.

Mælkebøttebarn i blomst er en særdeles modig og vigtig historie

Mælkebøttebarn i blomst er en særdeles modig og vigtig historie. Tina Maria-Louise Campbell tager fat i nogle af de tabuer, vi stadig har tilbage som samfund i Danmark fra et personligt perspektiv. Historien indeholder også fortællingen om et barn – og sidenhen ung kvinde – som gang på gang svigtes af familie, venner, kærester og myndigheder i foruroligende grad. Den mageløse mangel på respekt Tina Maria-Louise Campbell har mødt i sit liv efterlod denne lytter lamslået. Men Tina Maria-Louise Campbells livsvilje og lykkevilje hjælper hende til igen og igen at overkomme, hvad ingen burde udsættes for.

Derfor er foredraget i høj grad også en historie om personlig udvikling og personlig styrke. Tina Maria-Louise Campbell fortæller godt – uden bitterhed og selvmedlidenhed i et ærligt og nærværende sprog. Budskaberne er så vigtige, at historien bør nå ud til et stort publikum. Det er en hård, lærerig og livsbekræftende fortælling, og jeg giver foredraget mine varmeste anbefalinger!

Gitte Cannon
Adjunkt, cand.scient.soc.