fbpx

Har du nogle gange svært ved at se skoven for bare træer?

Print Friendly, PDF & Email

… altså når det kommer til dine kompetencer?

Det undrer mig tit, at så mange mennesker har svært ved at se deres egne kompetencer. For uden et fyldestgørende billede af, hvor meget du egentlig kan byde på, ved du jo ikke, hvordan du skal sælge dig selv i en jobsituation.

Eksempelvis havde jeg engang en potentiel medarbejder til jobsamtale som handicaphjælper. Hun var en suveræn kandidat. Hun var tidligere hjemmeværnskvinde, så hun havde erfaring med tunge løft, personlig kontakt og pressede situationer. Det var blandt andet det, der faldt mig i øjnene, da jeg læste hendes CV.

Men jeg skulle nærmest hive snakken om kompetencer ud af hende. Selvom hun helt åbenlyst opfyldte rigtig mange af mine drømmeønsker for en god handicaphjælper, kunne hun ikke selv se det. Fx spurgte jeg hende: ”Hvad vejer sådan en oppakning i Hjemmeværnet?”. Den vejede godt og vel 20 kg. Det tungeste løft her på matriklen er på ca. 5 kg, nemlig min manuelle kørestol (og endda i børnemodel). Hun kunne derfor sagtens klare løfteopgaverne. Om end de ville foregå i en helt anden situation, end hun var vant til.

Samtalen fik mig til at tænke: Hvorfor er det, at vi har så svært ved at få øje på vores egne kompetencer, selv når de er lige for øjnene af os?

 

Tina coacher Bo - Campbell.dk

Jeg møder ofte folk, der ikke føler, at de kan noget. De føler ikke, at de har noget, som de kan bidrage med på en arbejdsplads. Måske har de prøvet at søge jobs, men har aldrig fået svar. Måske har de et arbejde, men føler sig ikke værdsat. Måske har de netop fundet ud af, at de har en diagnose eller en skavank, som de endnu ikke kender, men kan kun se, at det giver problemer. Jeg har mødt så mange, der ikke kendte deres egne kompetencer, og det er ærgerligt. Alle har nogle kompetencer, der kan komme i spil. Alle har noget at byde på.

Du kan også booke en fysisk eller online samtale med mig, hvis du har brug for hjælp. 

Synes du også, at der er flere grå end lyse arbejdsdage? Så forstår jeg dig.

Jeg er gået fra total bitterhed over mit eget liv til så megen glæde, at jeg nu deler ud af det.

Jeg er specialist i at rejse mig – igen og igen. Derfor har jeg værktøjerne i orden til, hvordan man bliver pilot i sit eget liv.

Jeg har siden 2003 holdt både foredrag og workshop omkring, hvordan vi højner arbejdsglæden. Det unikke er fx, at du får konkrete redskaber med i hånden, som du straks kan implementere selv.

Jeg har fået større selvbevidsthed ud af forløbet og det betyder, at jeg i min hverdag, er blevet bedre til at træffe flere bevidste valg, der er meningsfyldte for mig. Tak for nu. Venlig hilsen, Mathias F.

Scroll to Top