fbpx

Har du nogle gange svært ved at se skoven for bare træer?

Print Friendly, PDF & Email

… altså når det kommer til dine kompetencer?

Det undrer mig tit, at så mange mennesker har svært ved at se deres egne kompetencer. For uden et fyldestgørende billede af, hvor meget du egentlig kan byde på, ved du jo ikke, hvordan du skal sælge dig selv i en jobsituation.

Eksempelvis havde jeg engang en potentiel medarbejder til jobsamtale som handicaphjælper. Hun var en suveræn kandidat. Hun var tidligere hjemmeværnskvinde, så hun havde erfaring med tunge løft, personlig kontakt og pressede situationer. Det var blandt andet det, der faldt mig i øjnene, da jeg læste hendes CV.

Men jeg skulle nærmest hive snakken om kompetencer ud af hende. Selvom hun helt åbenlyst opfyldte rigtig mange af mine drømmeønsker for en god handicaphjælper, kunne hun ikke selv se det. Fx spurgte jeg hende: ”Hvad vejer sådan en oppakning i Hjemmeværnet?”. Den vejede godt og vel 20 kg. Det tungeste løft her på matriklen er på ca. 5 kg, nemlig min manuelle kørestol (og endda i børnemodel). Hun kunne derfor sagtens klare løfteopgaverne. Om end de ville foregå i en helt anden situation, end hun var vant til.

 

Samtalen fik mig til at tænke: Hvorfor er det, at vi har så svært ved at få øje på vores egne kompetencer, selv når de er lige for øjnene af os?

Så kære du: Hvilke kompetencer (eller faglige superkræfter, om man vil) har du?

 

Kom så, bryd janteloven og lad mig høre, hvad du er mest stolt af…

 

 

Har du ikke styr på dine kompetencer? Så brug denne nemme lille kompetenceøvelse.

__________________

Med online kurser fra Campbell.dk Skolen fremmer du sundhed og trivsel blandt dine medarbejdere. Din virksomhed vil mærke øget arbejdsglæde, overskud i hverdagen og medarbejdere med balance i livet.  Kurserne er nemme, enkelte og hurtige at tilgå for enhver medarbejder. Lad os hjælpe hinanden til at finde arbejdsglæden!

 

Har I allerede nu lyst til at arbejde videre med dette emne, kan I straks komme i gang med mine Online Arbejdslystkurser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen