Kære imam, kære borger

Vis nu at de spartanske moskeer dækker over rum til medmenneskelighed. Vis at Gud er stor. Han favner alle – muslim eller ikke-muslim.

 

Få nu fortalt, at Koranen ikke hylder terror, men medmenneskelighed som en hellig pligt. Medmenneskelighed som vi også forstår den her i Vesten. Fjendtlighed forstås ikke af nogen.

 

Tydeliggør for os, at I er imamer, der gerne vil freden her til lands – og i verdenen. Gør det klart, at det er et fåtal, der er ekstremister. Præcis som Ku Klux Klan ikke symboliserer kristendommen. Det er nu, I har muligheden. Øjnene er rettet mod jer og jeres råd. Imam, du er “den, der står foran”

 

Kære muslimske mand, vis hvordan du evner at give også danskere et netværk.

Vis at jeres kultur er altomfavnende. Du forklarede mig, om respekten I har for kvinden, for de ældre og for de svage. Du viste mig, at der er handling bag ordene. Jeg oplevede den, da mit venskab med dig blev naturlig støtte fra hele din familie. I stod mig bi, da mine egne svigtede. Én gang ven med dig, for evigt venskab.

 

Kære muslimske kvinde, vores børn leger sammen.

Du kalder din gud for eet og jeg Ham for noget andet. Du viste mig, at du har bukserne på, inden under din klædedragt. Du søgte et fredeligt sted. Jeg søgte familiære bånd, når min egen familie ikke var nok. To kvinder fra helt forskellige verdener, der finder sammen i søsterskab. Vi vil det samme. Vores børn skal vokse op i harmoni. Det lykkedes os at lære dem vores lektie. Vore børn er fætre og kusiner med forskellig hudfarve.

 

Men ven, alle vil ikke det samme som os. Det er ikke nok at give læren videre til vore egne.

Værdien og den sociale etik, der guider os som mennesker i vores daglige valg, skal udbredes.

Kære ven, lad os hjælpe hinanden i fællesskab. Muslim eller ikke-muslim.

 

”Lad der af jer blive ét fællesskab, der kalder til det gode, påbyder det rette og forbyder det forkastelige!”

 

 

Koranen kapitel 3,104

 

Debatindlægget ‘Kære imam, kære borger’ blev bragt i Jyllands-posten 03.04.2016

 

Link til PDF

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *