Mønsterbryderforedrag

I Nordjylland Live på TV2 Nord. Vært: Anne Kejser, Journalist: Pia Stuckert, Producer og fotograf: Michael Schmidt Thomsen

Disse foredrag henvender sig til menighedsråd, seniorklubber og foreninger med flere. På denne side kan du læse mere om indholdet af de forskellige typer af foredrag om at være mønsterbryder.

Stænket mælkebøtte eller blomst i dug?

Som (mælkebøtte-)barn af psykisk syg far lærte Tina hurtigt at stille de voksne tilfredse, så hun ikke fik tæsk. Med en invalid mor blev hun den lille voksen. Hendes børnegigt kom i baggrunden, så hun kunne sørge for sine forældre og sit eget ve og vel. I hendes fortælling er hun fokuseret på at finde værdighed og livsglæde, troen og håbet på, at også hun fortjener respekt. Hendes handicap er hele tiden lige under overfladen som en del af hendes liv, mens alt muligt andet fylder langt mere.

Du kan læse beskrivelse af mit foredrag ‘vejen til mælkebøttebarn i blomst’ her

Få mailfif til den gode dialog med udsatte her

Foredrag for Menighedsråd

 

Hvordan bevarer man troen, når alt går én imod?

Hvordan påvirkes et lille barn i en hverdag med vold og druk? Hvordan finder man troen på en højere mening, på sig selv, på at alt bliver godt…?
Det handler om tro, styrke, sociale forhold, alvorlig sygdom og om at finde sin egen styrke og blive mønsterbryder. Kom og find svarene sammen med Tina.

Sammendrag af mit foredrag på Aalborg Teater, lavet af instruktør Pia Mourier

Anmeldelse af foredrag for menighedsråd

Videoanmelder: Finn Jensen, Støvring Sognegård og Y’s Men’s Club

”… tusind tak for en fantastisk aften. Din skæbne gjorde et dybt indtryk på os alle, og det er svært at forstå, at du har kunnet genvinde balancen i livets storme. Du har bevist, at du har evnen til at få succes på trods af megen modgang. GODT GÅET! Alle, jeg har været i kontakt med både i aftes og i dag, har takket mig for, at jeg fik dig engageret til vores sogneaften. Så endnu en gang tusind tak, og god vind fremover”.

Jytte, Godthåb Menighedsråd

Læs flere anmeldelser og forslag til oplæg her:

Menighedsråd

Foredrag for Seniorklubber

 

Hvordan forbereder man sig på sin tiltagende svækkelse? 

Foredrag der giver kampgejst når livet gør knuder. Jeg fortæller, hvordan jeg er kommet igennem en lang række alvorlige diagnoser og en hård barndom.

Uanset éns fysiske formåen, gælder mange af de samme ting. Vi skal lære egenomsorg, finde vore styrker, respektere begrænsningerne, tage hånd om medicin, sociale udfordringer og samtidig finde styrke til den gode dialog med vores behandlere inden, at vi udvikler stress!?
Hvordan finder man styrken i kampen?

Anmeldelse af seniorforedrag

Videoanmelder: Wini Lindrup Jensen, Underviser i babysvømning og vandaerobic i svømmeland

En mælkebøtte finder altid vej til solens stråler, og den stærke, seje personlighed. Tina Campbell er mælkebøttebarnet, der har lært at blomstre igennem dynger af asfalt higende efter sprækker af solens varme. Tina giver os i sit foredrag en gribende fortælling om sin barn- og ungdom præget af eget handicap, vold, druk, misbrug, alvorlig sygdom og svigt fra familie, venner, kærester og myndigheder. Med stort mod og ukuelighed kæmper hun sig gennem tilværelsen og alle dens forhindringer som en mælkebøtte. Imod alle odds kæmper hun med en utrolig livs- og lykkevilje, og hun overkommer, hvad intet menneske burde udsættes for.

Else Hansen, pensioneret skolelærer, Ældresagen

Læs flere anmeldelser og forslag til oplæg her:

Ældresagen og Seniorklubber

Foredrag for foreninger

 

Fra skæv og angstfyldt eksistens til energifyldt  historie med spræl

Livet leves ikke altid så let. Tinas liv startede med fysiske og psykiske udfordringer hos både sig selv og hendes forældre. Det tog mange år for Tina at forstå, hvordan hun skulle gå fra invalid til individ. Kom og hør om denne proces og få inspiration til dit eget liv, og til hvordan du hjælper andre på vej.

Tina M.-L. Campbell er en levende og vældig god formidler. Hun formår at bruge sin barske opvækst, sygdom og svigt både fra de nærmeste og fra det omgivende samfund, på en positiv og konstruktiv måde. Uden at lukke øjnene for hvad der er sket, uden at bagatellisere hendes oplevelser og uden et kæmpe behov for at bebrejde eller hævne sig. Tina er indbegrebet af næstekærlighed og hendes tro på det gode i andre mennesker lyser ud af hende. Hun er i stand til fortælle hendes historie meget nærværende og personligt, men formår samtidig at se den ude fra og perspektivere forløbet. Jeg har været yderst tilfredse med samarbejdet med Tina og kan kun på det varmeste anbefale hendes foredrag. Hendes bog og foredrag vil virkelig være en gevinst for alle at stifte bekendtskab med især for studerende og personale inden for sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige områder.

Maybrit Mosgaard Mygind, Koordinator, Lille Skole for Voksne

Mønsterbryder

Læs flere anmeldelser og forslag til oplæg her:

 Foreninger

Køb min bog 'Mælkebøttebarn i blomst'

Bogen er en stærk fortælling om min barndom, opvækst og ungdom, som var præget af vold, handicap, misbrug og ikke mindst livstruende sygdom . Læs hvordan jeg gik fra udsat til succesfuld iværksætter.

KØB BOGEN HER