Præsentation af Tina og hendes familie

Jeg lærer dig at blomstre mod alle odds…

Jeg hedder Tina M.-L. Campbell og er født i 1972. Jeg er pæredansk. Mit mørke ydre er fra forfædre, der ikke var 🙂 Mit efternavn er fra min mand, der er skotte. Jeg har 2,5 børn. En pige og dreng, der biologiske er mine. Plus som ekstra bonus en pige mere fra min mands tidligere ægteskab. Der er således potentiale for, at jeg kunne blive både mormor, farmor og bedstemor. Cool – når altså engang de bliver klar over, hvor fantastisk forældrerollen er!

Nogen gange vil du se mig gå, og nogen gange vil du se mig bruge min kørestol pga. min gigt. Bare fordi jeg både kan og ikke kan. Men det jeg allermest kan, er at bruge det hele i en meget skøn fortælling. Vil du lytte med?

Min selvbiografi tager sit udgangspunkt i min barndom med druk og vold som naturlige følgesvende i det 70’er Danmark, jeg kendte til. Min børnegigt kommer i baggrunden, mens jeg kæmper med at forstå, hvorfor jeg ikke fortjener kærlighed og opmærksomhed. Jeg oplever en uforklarlig styrke i min invalide mor, der pludselig er i stand til bogstaveligt talt at gå fra min psykotiske far. Ture på krisecentre og misbrug bliver afløst af et utrygt liv med en mor, der ikke kan håndtere mig. Min hverdag kommer til at foregå ensomt i et fugtigt kælderværelse, hvor nabolagets unge kan komme og gøre med mig, hvad de vil uden voksen indgriben. Jeg føler mig voldsomt udenfor og alene med mine skriverier og underen over, hvad det hele skal nytte. Jeg forstår ikke forhold mellem mand og kvinde og finder sammen med en alkoholiker, da jeg meget tidligt flytter hjemmefra. Mit næste mislykkede flerårige forhold bliver til en mand der snyder mig og smitter mig med aids, som pga. min nu meget svære gigt hurtigt udvikler sig meget livstruende.

Jeg vender mod lægernes profeti tilbage til livet. Det øger min lyst til den alternative tilgang til tingene, mens jeg langsomt kommer tilbage til en hverdag igen. Det bliver starten på en kæmpe personlig udvikling. Det sværeste bliver denne proces med at vende tilbage til livet og igen vidende, at nu er der da slet ikke nogen, der kan eller vil give mig kærlighed.

Min hemmelige hivdiagnose stigmatiserer mig. Jeg holder den stadig skjult, som jeg gjorde med gigten for at falde mere ind. Til gengæld bliver det nu nyttigt at have gigt, da jeg dermed har en god grund til at være syg, uden at behøve fortælle om min hivdiagnose. Jeg har svært ved at forstå, hvis dette skulle være enden, efter jeg allerede har kæmpet mig igennem så meget i livet.

Min styrke og tro kommer igen, da jeg i denne livskrise kommer til at tænke det hele igennem. Midt i den proces møder jeg manden i mit liv, og vi får sammen den kernefamilie, jeg altid gerne har villet være en del af. Dog betyder det, at jeg ender med en mand der også har handicap samt hans datter med handicaps. Vi får sammen to for tidligt fødte børn med hver deres diagnoser. Jeg har efterhånden 7 ansatte personlige hjælpere heriblandt min mand til at tage fysisk over for mig i hverdagen som arbejdstager, arbejdsgiver, kronisk syg og småbørnsmor.

Som om alt dette ikke var vildt nok, så bruger jeg nu mine erfaringer fagligt. I 2015 blev jeg så overvældet over den store interesse for at få mig ud til foredrag og undervisning. Så jeg droppede mit job som karrierevejleder på AAU siden 2003. Her arbejdede jeg også som coach og underviser.

Jeg har nu min egen undervisningsvirksomhed, hvor jeg laver alt fra undervisning til foredrag. Foredragene holdes med baggrund i min selvbiografi, som jeg sælger via min webshop, boghandlere o.lign. samt fra eget forlag, som jeg også har startet.

Undervisningen brygges op individuelt ud fra de forskellige faglige vinkler, jeg tager ud til. Det er kunderne, der bestemmer opgavens vinkel. Jeg har en lang række af forskellige anmeldelser, du kan klikke over på.

Jeg har holdt foredrag og lavet undervisning i mange år. Det er bare fedt, at jeg kan få lov til at bruge alle mine erfaringer på een gang. Det unikke er blandt andet, at jeg ville kunne lave et fagligt oplæg for både offentlige ansatte, sundhedsprofessionelle og pædagoger i eet. Større uddannelsessteder el.lign. ville derfor med fordel kunne booke mig til eet stort tværfagligt oplæg og dermed dele honorarudgift til mig.

Jeg er stadig fungerende som coach – nu på 13. år og i eget firma.

Pga. de mange forskellige vinkler, er den tætte kontakt med kunden helt essentielt. Heldigvis melder bookerne tilbage, at de synes, at jeg har leveret noget professionelt. 

Læs mere

En journalistveninde opfordrede mig til at udgive den dagbog, jeg startede op, da jeg af lægerne fik at vide, at jeg skulle dø. Jeg tog orlov fra mit 16 timer ugentligt arbejde som karrierevejleder på Aalborg Universitet i sommeren 2013 for at kunne omskrive min dagbog til en mere romanagtig livsbeskrivelse. Samtidig var vores børn på 2 og 5 år hjemme pga. sommerferie. Jeg fik alligevel godt brugt de 16 timers orlov på bogen hver uge over sommeren. Jeg fik forskellige folk til at læse den igennem, og de gav mig konstruktiv feedback og rosende ord.

Det giver mig en større tro på, at jeg har noget, jeg kan byde ind med. Min historie kan inspirere andre der har været igennem vold, druk, misbrug, svære familierelationer, alvorlig sygdom eller svigt og alligevel har fået meget mere, end de turde drømme om!

Det hele tog hurtigt fart, da jeg først turde være ved, hvem jeg er.

Jeg er arbejdsgiver, foredragsholder, underviser og skribent i eget firma ’Mælkebøttebarn i blomst’. Jeg har udgivet selvbiografien ’Mælkebøttebarn i blomst’ som e-bog marts 2014 og som papirbog maj 2014. Den engelske udgave udkom juni 2015.

Tinas karakter personligt og professionelt

“Jeg bruger mig selv og mine oplevelser i foredrag med diverse fagfolk, private, forskellige patientgrupper og pårørende. Vi skal sammen have skabt den gode dialog. Dette er barnets røst direkte ud – også til fagfolk.”

Jeg har modtaget breve fra Dronningen, Kronprinsessen og den amerikanske ambassadør, efter de har modtaget bogen ‘Mælkebøttebarn i blomst’.

“Alle burde handle i respekt for det andet menneske. Jeg sender kærlighed til alle de der ikke møder den fortjente respekt, når de har brug for den. Jeg drømmer om mod til de, der går med ensomt hjerte med store hemmeligheder, de burde lettes for.”