fbpx

Mental Sundhed Workshop

Jeg tilbyder jeg en workshop i glæde og trivsel til virksomheder. ‘Opnå mere glæde og trivsel ved at være taknemlig’. En workshop der kan løfte jeres trivsel når som helst. 

I forbindelse med den årlige mærkedag  ‘Danmarks Mentale Sundhedsdag’, kan arbejdspladser  søge tilskud ved Velliv Foreningen.

Workshoppen tager 3.5- 4 timer med ca. 30 minutters indlagte pauser. Workshoppen er designet til at afholdes for en gruppe medarbejdere på op 10-20 deltagere. 

På workshoppen gennemgås en række øvelser, som laves enten enkeltvis eller i grupper og til sidst samles der op i plenum. Øvelserne er baseret på materialet i Campbell.dk Skolen, som du kan læse mere om her:

 

Workshop i trivsel med Campbell.dk

Min workshop i trivsel, der er bygget op på følgende måde fokuserer på både individets og gruppens trivsel. Ved at give øvelser til at udvikle individets personlige trivsel, styrkes den generelle trivsel på arbejdspladsen også. 

 

Opnå større glæde og mere trivsel ved at være taknemlig

Der er ikke så lidt videnskabelig evidens for at taknemlighed kan gøre dig mere glad og tilfreds med dit liv. Du har bedre forhold og nemmere ved at få venner, når du er taknemlig. Nogle studier peger på, at det faktisk også kan gavne din fysiske sundhed.

 

Tina præsenterer alt det svære i et meget nærværende og hverdagsagtigt sprog, så værktøjerne bliver meget håndgribelige og hurtigt kommer til at skabe værdi for dem, som skal bruge dem.

Karen Marie Fiirgaard – Erhvervspsykolog

Introduktion

Workshoppen starter med et oplæg om taknemlighed og hvad du kan vinde ved at træne din taknemlighed. Det er nemlig muligt at træne sig selv til mere taknemlighed. Hvordan du træner din taknemlighed, viser jeg dig igennem nogle øvelser. Du får udleveret arbejdsark og mine eksempler på, hvordan de kan udfyldes.

Øvelse 1- Læg mærke til de gode ting

I denne øvelse skal du arbejde med at lægge mærke til de gode ting der er i din hverdag. Alle de små ting, som du tager for givet. På det udleverede arbejdsark skal du skrive 3 god ting, der er sket i dag. Når du begynder at lægge mærke til de gode ting, husker du dem bedre og glemmer de dårlige ting. 

Til sidst skal vi sammen snakke om, hvad I har skrevet ned på hver jeres sedler. På den måde får du garanteret øje på flere gode ting, du kunne have skrevet ned. 

Øvelse 2 - Reflekter over de gode ting

Nu har du fået øje på de små gode ting. Dernæst skal du reflektere over dem. På det udleverede arbejdsark skal du nu med udgangspunkt i eksemplet, jeg viser, reflektere over hvordan du kan huske at være mere taknemlig for de små gode ting, du nu har lagt mærke til. Du skal også reflektere over, hvordan du skaber flere gode ting i din hverdag, du kan være taknemlig for. 

Vi samler igen op i plenum og hører hvilke reflektioner I hver især har gjort jer. Her er det mere personligt, og vi tænker alle på forskellige måder. Du kan måske se nogle helt nye vinkler, som du ikke havde tænkt på selv, når du hører, hvad dine kollegaer tænker. 

 

Øvelse 3 - Øv dig i at være taknemlig

Nu kommer vi til den øvelse, som er den vigtigste. Nu skal du øve dig i at være taknemlig. Den her øvelse skal du gerne fortsætte med 1-2 gange ugentligt. Det er her, du for alvor træner din taknemlighed. Prøv at få øje på tre nye gode ting i dag eller tænk på gode ting, der skete i går.

Til sidst er der en lille opsamling, hvor vi snakker om, hvordan du i fremtiden kan fortsætte med at øve dig. Arbejdsarkene kan med fordel bruges som skabelon for en taknemlighedsjournal, du laver derhjemme. Så kan du øve dig mere i at lægge mærke til, reflektere og især øve dig i at være taknemlig for de ting, du lægger mærke til og reflekterer over. 

Kort opsamling og evaluering af dagen

Til slut samler vi op på dagen og laver en kort evaluering af dagen. Der bliver efter workshoppen udsendt et spørgeskema til evaluering af hele workshoppen.

Workshop Den Mentale Sundhedsdag underviser
Workshop Opnå mere glæde og trivsel mand ved pc

Scroll to Top