Du er mødt ind på arbejde og skal igen i dag ind på stue 6. Du gruer lidt for det, selvom du også virkelig gerne vil derind. 

Du ved nemlig, at der er samme lille pige indlagt igen. Atter sidder hun der helt forslået med et tomt udtryk i øjnene. Udtrykket ændrer sig kun, når hendes forældre kommer på besøg. Så virker hun skræmt, og desuden ude af stand til at kigge op på dig. 

Du føler dig helt overbevist om, at der er noget galt. Men du aner ikke, hvordan du skal gøre noget godt for hende. 

Genkender du den situation?

Jeg var den pige engang, der ikke turde fortælle dig, hvad der foregik.

Nu glæder jeg mig til at fortælle både dig og dine kollegaer, hvad der ville have fungeret, hvad der gik godt for mig i disse møder og hvordan sygeplejersker omkring mig de næste 40 år hjalp mig videre. 

Du er derfor meget velkommen til at kontakte mig pr. telefon eller mail.

 

Her har I en mulighed for at komme helt bag om borgeren.

Brænder du for at hjælpe udsatte – men har du nogle gange svært ved at finde ud af hvordan? Man hører altid, at man skal være der for hinanden. Men det kan være svært at finde ud af, hvad det helt konkret betyder.

Jeg vil gerne give dig svar. Jeg er selv vokset op med vold og druk derhjemme, en invaliderende gigtsygdom og mobning. Siden fik jeg AIDS og fik at vide, jeg skulle dø.

Du har i mit foredrag mulighed for at høre, hvilke konkrete ting du kan gøre for at hjælpe det skræmte barn eller den udsatte voksen.

Det handler om historien, både den nære og store, som menneskets indgang til bevidsthed og klarhed om sig selv og andre. Ikke mindst handler det om konkrete redskaber til dig som privatperson og som professionel!

 

Videoanmelder Mette Østergaard, lægesekretær, Psykiatri Nord

 

 

Se små videoer med redskaber indenfor jeres branche på min YouTube


Tinas cases åbner op for selvvirksomhed ved indsigt i og sans for psykologiske begreber og teorier

Her får du en case, der gør afstanden til den konkrete virkelighed mindre. Psykologien beskriver mange hverdagsfænomener i et teoretisk sprog med mange fagudtryk.
Tinas historie skaber bindeled mellem teori og praksis. Vi føler med Tina, når hun kæmper for bl.a. ikke at udvise samme psykiske symptomer som sine forældre. Vi oplever virkelighedens kompleksitet, når vi følger de (sekundære) traumatiserende oplevelser. Vi krummer tæer, når Tina leger sin virkelighed i børnehaven, og ingen griber ind. Vi græder indeni, når Tina ikke evner at aflæse andre, og derfor igen og igen kommer i dramatiske situationer. Vi glædes over, at Tina bl.a. opnår empati og stor selvindsigt.

Tinas fortælling er troværdig, lige til og indeholder rigtig mange lag. Den er oplagt som supplement i teoretisk undervisning. Her ville flere lag kunne udforskes og give de studerende en fællesskabsfølelse samt faglig relevans ved efterfølgende teoretisk belysning. Man kunne med fordel bruge casen til at sekvensopdele undervisningen.

Cases åbner op for selvvirksomhed ved indsigt i og sans for psykologiske begreber og teorier hos den studerende.

Anbefalede case elementer i Tinas historie: • Udsatte børn og unge • Barn af alkoholiker, af psykisk syg, af invalid • Barn, ung, voksen, mor med invaliditet • Forældre til barn med handicap • Pårørende til psykisk syg.

Sarah Jonsson

Tina, du kan godt være stolt. Det var professionelt fra din side!

Jeg har kun hørt positivt fra aftenen. Det jeg har hørt er bl.a.:
– Tina nået helt ud til os
– Hun gav så meget af sig selv og var så ’levende’
– Det var enormt medrivende
– Der var rigtig mange vinkler, der gav anledning til refleksion over det vi gør
– Et utroligt dejligt menneske

Så du kan godt være stolt af dit bidrag den aften. Og vi fik bestemt ’valuta’ for pengene.

Og for mit eget vedkommende har vores samarbejde omkring planlægningen være super. Du har svaret hurtigt tilbage og vi har sammen kunnet reflektere lidt over program osv. Så ja: Professionelt fra din side.

Lilli Lykkegaard

Foredraget var såvel relevant både for vores fagprofession og vores samarbejdspartnere, som det var relevant for hver enkelt studerende på det personlige plan.

Under uddannelsen til socialrådgiver på Aalborg Universitet holder Tina en gæsteforelæsning om at være mælkebøttebarn i blomst. Denne forelæsning var en adspredelse fra de almindelige forelæsninger, da den var meget praksisnær og fjern fra de teoretiske foredrag. Tina formåede at komme ud over “scenekanten” og bevægede et helt hold socialrådgivere. Hun var humoristisk, men samtidigt meget dybsindig i beskrivelsen af nogle af de sociale problemer og livsbetingelser, som borgerne kan have.

Tinas foredrag gav endvidere os studerende nogle gode råd og idéer til, hvordan man som professionel kan håndtere forskellige situationer med den enkelte borger. Hvordan at vi som professionelle ikke skal være bange for at række hånden ud i arbejdet med udsatte borgere – for selv den mindste ting kan gøre forskellen.

Foredraget var såvel relevant både for vores fagprofession og vores samarbejdspartnere, som det var relevant for hver enkelt studerende på det personlige plan.

Julie

Tina er utrolig dejlig at samarbejde med. Det var også enormt spændende foredrag

Jeg synes, Tinas foredrag var rigtigt spændende og det var meget levende fortalt. Man kan godt mærke, at det er noget, Tina har været igennem. Hun lægger følelser i det. Det var ikke så foredragsagtigt og det kunne jeg godt lide. Det var enormt spændende – og to timer, de gik altså sindssygt hurtigt! Det var godt!

Jeg synes hele den måde, som Tina hun fortæller på, fungerer utroligt godt. Jeg synes det hele var rigtigt godt. Hun er meget levende, når hun fortæller, og det gør det jo spændende at høre på – man bliver ikke træt.

Publikum virkede meget lyttende. Og jeg tror også, at folk de kommer til at tænke rigtigt meget over det, som Tina har fortalt. Det gør jeg selv. Jeg synes egentligt, folk var meget lyttende og interesserede i at høre Tinas historie.

Tina er utrolig dejlig at samarbejde med. Jeg synes, hun virker til at være et helt vildt positivt og dejligt menneske. Jeg har kun noget godt at sige.

Jeg vil helt sikkert anbefale Tinas foredrag. Det er enormt spændende.

Mette Østergaard

Jeg vil helt sikkert anbefale Tinas foredrag til fx sundhedsfagligt personale, lærere, socialrådgivere, pædagoger etc.

Jeg har efterhånden haft fornøjelsen af at overvære tre af Tinas foredrag. Jeg bliver altid så glad, når jeg møder nogle mennesker, som på trods af deres udfordringer i livet, alligevel er i stand til at blomstre op og få et herligt liv.

Tina er en utrolig inspirerende rollemodel for andre, som også har haft det svært i livet. Samtidigt med det, så er hun jo også med til at sætte fokus på de børn og unge, som har haft en eller nogle store udfordringer. Her tænker jeg specielt på det sundhedsfaglige personale; lærer, pædagoger, socialrådgivere og ellers alle andre mennesker, som der omgåes børn og unge.

Jeg bliver utroligt berørt, når jeg hører Tina fortælle om den episode, hvor hun sidder i børnehaven og smuldrer rugbrød over staniol. Pædagogen spørger så, hvad det er, hun laver, hvortil Tina svarer noget i stil med ‘Good shit’. Og det gør mig bare så ondt, at der ikke var en eller nogle pædagoger, som opfattede det. For det skal opfanges! Hellere reagere én gang for meget end én gang for lidt. Det er utroligt vigtigt at have fokus på de børn og unge, som der mistrives!

Det fungerer rigtigt godt med blomsten i baggrunden, som for hvert blad symboliserer en periode i Tinas liv. Tina kom yderligere ud over scenen og virkelig rørte publikum. Det var ikke bare ynk fra publikum eller Tina, men der var også sjove historier imellem. Alle var følelsesregistret hele vejen igennem, tænker jeg. Det var jeg i hvert fald selv. Og jeg er sikker på, at folk fik noget at reflektere over på vej hjem – og sikkert også flere dage efter. Det gjorde jeg i hvert fald selv.

Foredraget er bestemt noget, man kan bruge og reflektere over!

Jeg vil helt sikkert anbefale Tinas foredrag til alle. Både folk som normalt hjælper andre, men også som har haft de samme livsbetingelser som Tina. Men også sundhedsfagligt personale – altså lærere, socialrådgivere, pædagoger og så videre. Det er så vigtigt at få fanget, når børnene går med noget inde i sig selv – og så de netop kan komme til at blomstre op som Tina; Det gode eksempel.

Birthe anmelder - Campbell.dk
Birthe Høisleth Hvolbæk

Glædes virkelig over at vi har måtte lytte til dit fantastisk foredrag.

Ja – også herfra skal lyde stort tak. Alle mine forventninger blev opfyldt, du ramte os alle med dine beretninger, de er utrolig rammende og jeg glædes over den enorme gejst du har til livet trods al den modgang du har været igennem.
Bogen er købt og klar til læsning ❤️
Glædes virkelig over at vi har måtte lytte til dit fantastisk foredrag.
Du forstår at få noget godt ud af livet og bruge dine ressourcer på de rigtige ting og sortere den fra som ikke bringer noget godt med sig – det kan vi ALLE lære noget af.

Vivi Thomsen

Mit job giver nu endnu bedre mening

Som ansat hos en fysisk svækket person, vil jeg sige, at Tinas foredrag giver en meget god forståelse for de frustrationer der opstår hos den fysisk svækkede, i forbindelse med at personen er afhængig af hjælp fra et andet menneske.

At høre en fysisk svækket persons tanker omkring hvordan det er at være i den situation, at kroppen ikke fungerer optimalt, giver arbejdet som den fysisk svækkedes højre hånd endnu bedre mening.

Som privatperson tænkte jeg: Du går derfra med en følelse af, at livet er en smule mere værd at leve, end du gjorde, før du hørte Tinas øjneåbnende historie. Smukt hvordan man kan vende en så sørgelig fortid til et så positivt liv.

Man kommer til at tænke “Jeg har det jo egentligt meget godt”.

Spændende fortælling om Tinas liv – på godt og ondt.

Lotte anmelder - Campbell.dk
Lotte Svaneberg Schmidt

Intet var tilfældigt eller oplæst

Absolut spændende og meget rørende foredrag Tina. Jeg var vild med de små overskrifter/stikord på mælkebøtten – det gjorde det mere levende at høre på, fordi du kunne din fortælling og rækkefølgen og intet var tilfældigt eller oplæst. Meget meget inspirerende og din fortælling vil jeg have med i mit hjerte og sent glemme 😀 jeg ønsker dig alt det bedste for fremtiden med både helbred, familie og forfatterskab 😀 P.S. du gjorde det også ok i interviewet Mette Ø. 😘

Mette Simonsen

Tina kan forklare det der undrer mange

Tinas foredrag er unikke.
Jeg har haft glæden af at høre Tina flere gange, og lærer noget nyt hver gang. Tina kan med hendes barndom i en dysfunktionel familie, forklare det der undrer mange: Hvorfor omsorgssvigtede børn ikke fortæller noget, heller ikke selv om de føler angst, er utrygge og måske udsat for vold.
Tinas ønske er at formidle viden, så andre bedre forstår disse børn og unge – og at man kan få et godt og velfungerende liv.
Tina fortæller levende og med en god portion humor. Tina er meget åbent for spørgsmål og hendes foredrag bør høres af alle der har med børn og unge at gøre. Pædagoger, lærere, sygeplejersker og sundhedsplejersker, psykologer, socialrådgivere, plejefamilier vil kunne få værdifuld viden og indsigt ved at høre/deltage i et af Tinas foredrag.

Vibeke Bisgaard

Et foredrag, som mange ville kunne have glæde af!

Tak for et rigtig godt og levende foredrag i forbindelse med Sofiebio i Dansk Sygeplejeråd.
Du inspirerer og er med din fortælling med til at give indsigt i, hvordan vi som sundhedsprofessionelle kan møde og hjælpe børn og unge, som er vokset op med svigt.
Din historie er hård, men lærerig og fuld af håb. Tak fordi du delte den med os.

Christina Lund

Alle fagpersoner der arbejder med udsatte og livstruede bør investere tid i at kende Tinas historie med henblik på at styrke indsatsen for disse mennesker

Tinas historie er stærk, gribende og velfortalt. Hun formår at tryllebinde sine lyttere på en måde, der både fagligt højner forståelsen for udsatte og samtidig giver eksistentielle perspektiver på livet. Alle fagpersoner der arbejder med udsatte og livstruede bør investere tid i at kende Tinas historie med henblik på at styrke indsatsen for disse mennesker.
Anmeldelse af fagligt oplæg for Musikterapi, AAU, Aalborg

Stine Lindahl Jacobsen

Relevant for vores fag at høre historie fra patientside

Jeg syntes det er en fantastisk spændende historie – og kunne godt ha’ hørt mere . Stor beundring for dig , din ukuelighed og positive livssyn – fremført med humor. Gode spørgsmål i løbet af aftenen . Relevant for vores fag at høre historie fra patientside . Vil anbefale dit foredrag bl.a. til min mand , som er involveret i flere foreninger / og foredrags – skaffer 😌 . Jeg ville komme igen hvis det blev muligt . Tak for en fantastisk aften 👍🌹😊 go’ vind fremover 🍀

Tove Brændstrup

Tina er indbegrebet af næstekærlighed og hendes tro på det gode i andre mennesker lyser ud af hende.

Tina M.-L. Campbell er en levende og vældig god formidler. Hun formår at bruge sin barske opvækst, sygdom og svigt både fra de nærmeste og fra det omgivende samfund, på en positiv og konstruktiv måde. Uden at lukke øjnene for hvad der er sket, uden at bagatellisere hendes oplevelser og uden et kæmpe behov for at bebrejde eller hævne sig. Tina er indbegrebet af næstekærlighed og hendes tro på det gode i andre mennesker lyser ud af hende. Hun er i stand til fortælle hendes historie meget nærværende og personligt, men formår samtidig at se den ude fra og perspektivere forløbet. Jeg har været yderst tilfredse med samarbejdet med Tina og kan kun på det varmeste anbefale hendes foredrag. Hendes bog og foredrag vil virkelig være en gevinst for alle at stifte bekendtskab med især for studerende og personale inden for sociale, pædagogiske og sundhedsfaglige områder.

Maybrit Mosgaard

…gør mig endnu mere opmærksom på mennesket jeg sidder ovenfor

Som psykoterapistuderende der er i gang med klient arbejde, har jeg fundet det meget hjælpsomt at
læse igennem “Konkrete råd til sundhedsprofessionelle” som Tina har lavet, inden en klientsession.
“Konkrete råd til sundhedsprofessionelle” gør mig endnu mere opmærksom på mennesket jeg sidder
ovenfor, og udfordringer som jeg ikke nødvendigvis naturligt tænker over.

Ida Fossum anmelder - Campbell.dk
Ida Fossum

Det var en barsk fortælling, og berigende

Når Tina Marie-Louise Campbell ikke talte, kunne vi høre en nål falde til jorden. Det var en barsk fortælling, og berigende. Vi handler og reagerer ud fra det vi har oplevet gennem livet, og alle har krav på at blive mødt i øjenhøjde. Øjnene der ser afgør, om mælkebøtten der mod alle odds bryder asfalten eller den velfriserede plæne, er en uvelkommen byrde eller smuk blomstrende gæst. Tina, tak for besøget, du var og er velkommen!

Lotte Abrahamsen Mørkhøj

FANTASTISK!

Tusind tak for et fantastisk oplæg 😊
Så rørende at sidde og lytte, der er virkelig stof til eftertanke. Jeg er nu i fuld gang med bogen – den er fantastisk

Rina Jacobsen

TAK for stof til eftertanke

Siger også tak for en fantastisk eftermiddag 🙂 – som lige skal have lov at “sætte sig” 😉 … men din fantastiske fortælling, din optimisme, positivitet og livsmod, på trods af de udfordringer som livet har givet dig – har godt nok givet mig stof til eftertanke og tak for det! 🙂

Helle Kronborg Rasmussen