fbpx

Corona – tak, for at gøre mig til verdens lykkeligste

Print Friendly, PDF & Email

Det kan måske synes absurd, at jeg starter mit indlæg ud med en overskrift som den herover. For hvordan i alverden kan Corona-pandemien gøre mig lykkeligere?

 

For mange har Corona netop betydet forhindringer, aflysninger, skuffelser. Der er desværre nok sørgelige, vrede og forurettede historier at tage af, og jeg indrømmer blankt: Corona har heller ikke været for sjov i mit hjem. Den har krævet tests, annullering af min vigtig træning, aflysninger af lægeaftaler, manglende tid med kær familie fra udlandet og meget mere.

 

Men …

 

Jeg kan ikke helt lade være med også at prøve at se hele situationen fra en positiv vinkel. For i mit tilfælde – heldigvis uden Coronasmitte i omgangskredsen – har Corona-krisen været et tiltrængt åndehul.

 

Et åndehul, hvor jeg er taknemmelig over, at jeg er beriget med så meget i mit liv. Krisen gav mig en mulighed for at kunne være ekstratæt med min familie her på matriklen – og så endda i flere uger og måneder ad gangen. Det er en gave, som jeg tager imod med åbne arme, for det er lige præcis en gave at have nogen at dele Corona-tiden med. Måske har du endda længes efter ro og nærvær i virkeligheden?

 

Jeg ved godt, at andre lider lige nu. Nogle er langt mere påvirkede af krisen, end vores familie er. Og måske tillader deres familiekonstellation slet ikke, at de kan gå op og ned af hinanden så længe. Eller måske sidder de alene og har ingen familie i nærheden til at holde dem ved selskab. Men så er min opfordring til dig: Led efter det gode i situationen. Der vil altid være noget godt at finde, og hold så fast i, at situationen ikke er permanent, men midlertidig.

 

Måske er dit åndehul for ro og velvære blevet naturen? Den bruger vi selv meget herhjemme i øjeblikket. Og naturen er et af de bedste steder, du kan opholde dig, hvis du er udkørt, stresset eller fyldt op af indtryk. Så tag en tur i skoven eller til stranden. Ånd ind og ud, og lad dig forundre af dyrene og planterne. Jeg elsker selv at have mine børn med, så de kan få lov at dufte, høre og opleve noget andet end de hjemlige omgivelser. Men har du ikke overskud til det, så tag afsted selv, og nyd en stille stund.

 

I mit team af handicaphjælpere og i min familie føler jeg en stor trang til at passe på hinanden og være ekstra betænksomme over for hinanden. Selvom vi alle er frustrerede over situationen og ikke ved, hvad der skal ske – så har vi overskud til at spørge ekstra ind, passe på helbredet og spise dejligt og sundt. Det er jeg taknemmelig for.

 

Jeg er heldig. Det ved jeg. Jeg er heldig, fordi jeg har mulighed for at passe på mig selv og mine kære. Jeg er heldig, fordi jeg har noget, som jeg kan kalde mit hjem. Jeg er heldig, for jeg har en familie, der er min, som er klar til at elske og beskytte mig – og jeg dem.

 

Så Corona-situation eller ej, må jeg nogle gange lige knibe mig selv i armen. For jeg er lykkelig. Og dét kan ingen tage fra mig – heller ikke Corona!

 

Jeg er glad. Er du glad?

 

 

Jeg bliver glad af at fjolle med at sætte afstandsmålere på min kørestol eller andet gejl.

 

Men indimellem har man brug for andre metoder til at mærke lykken. Her kommer derfor …

 

Tre hurtige veje til at aktivere lykkehormoner i din krop:

 

  1. gå en tur ved skov eller vand og mærk roen
  2. tag et karbad der også aktiverer endorfiner
  3. nøjes evt. blot med brusebad og hold fokus på vandstrålerne

 

 

Prøv også at skabe ro og overblik i din dagligdag. Det vil også hjælpe dig til mere lykke.

 

Ønsker du at arbejde mere dybdegående med det, kan du med fordel se på min portal med onlinekurser.

Scroll to Top