fbpx

”Der er for stor berøringsangst overfor de folk, der er i krise”

Print Friendly, PDF & Email

”Der er for stor berøringsangst overfor de folk, der er i krise”

Tina har været udsat det meste af sit liv. Nu hjælper hun folk, så de bedre kan hjælpe andre – der er nemlig brug for det

 

Et mælkebøttebarn er en mønsterbryder – en voksen, der som barn har været udsat, men som voksen er endt med at leve et liv i blomst, på trods af omstændighederne, da man voksede op.

Tina er et mælkebøttebarn og ejer virksomheden Campbell.dk. Hendes ønske er, at hendes modgang kan bruges til at informere flere omkring, hvordan man kan hjælpe andre – og sig selv.

”Når jeg kan hjælpe andre med min historie, så giver al modgangen mere mening for mig. Jeg har brug for, at ting i mit liv giver mening. Derfor er mit ønske at hjælpe så mange som muligt med at få et bedre liv,” siger hun.

 

Modgang fra starten

Tinas forældre slæbte hende til lægen, da hun var to år. Hun skreg, og de kunne ikke finde ud af, hvorfor. Lægen fandt, at hun havde leddegigt i hele kroppen, og derfor havde hun så mange smerter.

Tinas far drak og delte gerne slag ud, både til Tina og hendes mor, og han hørte stemmer, der ikke var der. Tinas mor var invalid og havde ikke meget overskud til Tina.

”Han ville sige: Se, her er min lille prinsesse. Men han ville også slå mig, når jeg ikke kunne finde ud af ting på grund af mine gigtramte fingre,” siger hun.

Tina var fars pige – han slæbte hende med på bar og viste hende frem. Så måtte hun gemme sig under billardbordet, når faren gik ovenpå med en af damerne på baren.

 

Nu er det nok

Tinas mor og lillesøster var flere gange stukket af, når Tina og hendes far kom hjem fra bar om natten, men de kom altid tilbage igen. En dag pakkede Tina sin røde kuffert og sagde til sin mor, at hun ville med næste gang.

”Jeg havde dårlig samvittighed over at efterlade min far, som var den eneste, jeg var sikker på elskede mig. Men det var blevet for meget,” siger hun.

Næste gang, de stak af, var Tina med. De tog til Aalborg, hvor Tina fik et kælderværelse og håbede, at alt nu ville blive bedre.

I det lille kælderværelse skete der mange ting – blandt andet blev Tina mobbet, truet og overfaldet.

 

Tæt på at dø

I november 1999 lå Tina på hospitalet. Hun var lillebitte, havde mistet en voldsomt masse hår, hun kastede alt op og lægerne anede ikke, hvad hun fejlede.

”Lægen fortalte, at jeg nok hellere måtte sige farvel til venner og familie. Han troede ikke, jeg ville leve til årtusindskiftet. Det var så uretfærdigt – jeg havde slet ikke nået det, jeg ville, nemlig at fortælle om min barndom og give slip på noget af al den skam, jeg havde, over de forskellige overgreb,” siger Tina.

Hun var kun 27 år. Heldigvis fik hun en AIDS-test, og ganske rigtigt – der var flere forskellige livstruende former for AIDS i udbrud. Efter et par forsøg hjalp medicinen pludseligt – Tina overlevede.

”Jeg overlevede – men dengang tænkte jeg: For hvad? Al den modgang gav ingen mening for mig. Og ingen udefra havde rigtigt forsøgt at hjælpe. Måske fortjente jeg ikke hjælp? Det var en mørk tid. Her hjalp det at tro på noget større– det hjalp hospitalspræsten mig med,” fortæller hun.

 

Missionen: At hjælpe andre

Efter en tid i mørke gik det dog op for Tina, hvordan hun kunne bruge al hendes modgang til noget. Hun fandt nemlig ud af, at langt de fleste folk faktisk gerne vil hjælpe dem, der har det svært – de ved bare ikke, hvordan. Det blev hendes mission: At hjælpe folk med at hjælpe andre.

”Medmenneskelighed føler jeg er en mangelvare, og der er for stor berøringsangst for de, som er i krise,” siger hun.

Derfor har hun samlet en del råd og redskaber, så hun kan hjælpe folk med at hjælpe andre og dem selv. Hun har samlet det hele og fordelt det ud i emner, der hver autentisk repræsenterer én af de ti forskellige livskriser, hun har rejst sig fra. Hele serien hedder Rejs Dig og er små omsorgsfulde redskaber til de, der lige er kommet i en krise.

Tina M.-L. Campbell bor i dag nord for Aalborg med mand og to børn. Hun har 12 år på Aalborg Universitet bag sig og har siden 2015 været fuldtidsselvstændig. Hun ejer virksomheden Campbell.dk, og hun har uddannelse som coach.

”Jeg har et liv, der er bedre end jeg nogensinde turde drømme om – hvor mange kan lige sige det?” griner hun.

Vil du også have et liv i blomst, eller vil du hjælpe andre med at blomstre? Du kan få hendes redskaber via nyhedsbrev. Du kan også følge hende på Facebook, Instagram og LinkedIn.

 

Ydermere kan du arbejde helt ned i mindste detalje med de redskaber, Tina har udviklet. De ligger nu som Online Arbejdslystredskaber. 

 

 

Af journalist Maya Rathkjen. Bragt i Y’s Mens blad WAI nr. 2, 2018.

Scroll to Top