fbpx

FN Verdensmål – hvad betyder det for dig og mig?

Print Friendly, PDF & Email

FNs verdensmål har givet gang i miljødebat, ord som fx bæredygtighed, retfærdighed, ansvarlighed og sundhed.

Ordene ryger rundt og i  valgkamptider kommer de også pludselig fra politikkere, der ikke før lod sig mærke med disse globale anstændigheder. Hvordan skal vi som menige borgere forholde os til alt det?

Jeg har prøvet at sætte det lidt op i det mere nære for mig personligt. Samtidig også med hvad der fylder for mig som arbejdsleder samt som foredragsholder.

Læs med og se, om du bliver inspireret…

Mål nr. 3 – Sundhed og trivsel

Bekæmpelsen af HIV/AIDS betyder utrolig meget for mig personligt. Jeg er yderst bevidst om, at kun fordi jeg lever i et rigt land, overlevede jeg i sidste øjeblik. Men trivsel er ikke kun medicinsk. Derfor giver jeg redskaber til pårørende, så de bedre kan støtte borgere med sygdom.

Mål nr. 4 – Kvalitetsuddannelse

Viden er muligheder. Een af mine fokusområder er at lære skolebørn om deres rettigheder. Når de lærer dem, skaber de tryggere og stærkere liv. Viden skaber jeg også ved mine uddannelsesoplæg for voksne.

Mål nr. 10 – Mindre ulighed

Den voksende ulighed kræver handling! Derfor støtter jeg Fairtrade, der arbejder på flere parametre. Men mere lighed i lønnen for mine ansattes branche er også et vigtigt mål.

Mål nr. 12 – Ansvarligt forbrug og produktion

Reducere madspild, nyanskaffelser og affaldsmængde er nogle af de ting, der længe har fyldt for mig. Men den drastiske miljøændring kræver endnu mere opmærksomhed. En ansvarlighed jeg giver videre til mine ansatte.

Mål nr. 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst

Lige midt i mine onlinekurser med fx CSR-emner, sætter jeg fokus på fleksjobbere i virksomheder, der også ønsker større vækst. Samt den generelle arbejdsglæde – også når man er fysisk udfordret.

Mål nr. 16 – Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Som arbejdsleder går jeg op i lydhørhed, passende krav, beskyttelse af data, fortrolighed, belønning og at mine ansatte kan se meningen med deres arbejde. Jeg inddrager mine erfaringer fra min tid som Arbejdsmiljørepræsentant.

Hvad tænker du om bæredygtighed i din hverdag?

Fylder det for dig privat eller arbejdsmæssigt? Jeg gætter på, at du nok også tænker særligt meget på fx miljøet, men bæredygtighed dækker over rigtigt meget mere end miljøet. Du kan finde og læse mere om FNs verdensmål her.

Har I på din arbejdsplads visioner som større social ansvarlighed if. fleksjobbere?

Så har jeg nogle idéer, der måske kan hjælpe jer på vej. Dem deler jeg her på min blog.

Scroll to Top