fbpx

Alle fortjener et godt arbejdsliv!

Print Friendly, PDF & Email

Alle fortjener et godt arbejdsliv!

I dag er det 1. maj. Arbejdernes kampdag. Men for rigtig mange er det også en kamp for at få arbejde i det hele taget – i dag vil jeg opfordrer alle dem, der ikke passer ind i det ”normale” arbejdsmarked, om at fortsætte deres kamp for et godt arbejdsliv.

Mange falder udenfor de systemer, der er på arbejdsmarkedet lige nu. Enten skal du være i stand til at løbe hurtigere og hurtigere, arbejde fuldtid eller mere og ”være robust”, ”elske udfordringer” og ”være en teamplayer”. Det er skam gode ting! Men nogen passer ikke på disse deskriptioner. Nogen har brug for lidt mere plads.

For nogen er det en kamp at få et arbejde i det hele taget og have en ligeværdig plads i samfundet. At komme op og afsted om morgenen. Lange arbejdsdage. Jeg kunne blive ved. Men som den velfærdsstat, Danmark er, bør vi også have plads på arbejdsmarkedet til dem, der stikker udenfor.

Min historie

For mit eget vedkommende var det en kamp at finde min plads på arbejdsmarkedet – jeg er nemlig handicappet, så jeg får invalidepension. Jeg har gigt, og det har jeg haft siden jeg var to år gammel. Det betyder, jeg har en masse smerter, og jeg bruger kørestol.

Jeg ville gerne have et arbejde. Jeg fik et flexjob på Aalborg Universitet, hvor jeg i starten skulle sidde og passe en reception. Men det er ikke det, jeg er god til – og heller ikke det, jeg er uddannet i. Jeg har nemlig læst til socialrådgiver – jeg blev aldrig færdig.

Jeg måtte kæmpe med arme og ben for at skabe min egen hylde, så jeg endte med at lave vejledning for internationale studerende og tage nogle coachuddannelser – til trods for, at kommunen ikke syntes, jeg skulle tage flere uddannelser, for jeg var jo ”bare” i flexjob.

Derfra har jeg kæmpet mig videre til at være selvstændig med min egen med baggrund af min selvbiografi der nu har spredt sig til bl.a. 11 andre bøger, foredrag, workshops og online kurser. 

Udenfor systemet

I en verden, hvor vi fokuserer på hurtigere, større, bedre er det svært for os, der stikker udenfor systemet, at finde vores arbejdsværdi. Vi passer jo ikke lige på det, arbejdsmarkedet går og efterlyser! Men vi har en masse andre kvaliteter, det kan jeg love dig for. Kvaliteter og kompetencer, jeg selv havde svært ved at finde engang, men som mine kampe i mit arbejdsliv har hjulpet mig med at finde.

Jeg ved, at alle ikke har ligeså meget overskud og energi, som jeg har haft, og derfor vil jeg gerne hjælpe dig, der ikke passer ind. Dig, der har svært ved at se sin egen værdi på arbejdsmarkedet: Det har du! Du har værdi! Og der er plads til, at du også kan få et godt arbejdsliv! Det er både godt for dig som person, men også for Danmark. Det er en gevinst for os alle, at flere har et godt arbejdsliv, både psykisk og økonomisk. At have en funktion og at kunne bidrage er helt fantastisk at føle, specielt hvis man er vant til at føle sig som en belastning, som mange af os ”unormale” har prøvet!

Ved at sørge for, at flere kan få arbejde, om det så bare er to korte dage om ugen, så får disse folk også mindre offentligt tilskud.

Det er en økonomisk gevinst ved at gøre arbejdsmarkedet mere rummeligt. Færre vil være arbejdsløse, for man deler de jobs, der er. Derudover kan man jo også få en gevinst i, at hvis der var flere deltidsstillinger, så var der nok også færre med stress. Hvis vi var flere til at deles om det arbejde, der nu engang er.

For mig er kamp også livsglæde. For det at kæmpe for noget, det viser også en livsgnist. At man har noget kær, at man har en sag, man tror på. Og sidder du, og kan ikke se din værdi som arbejder, er du træt af dit arbejde eller din plads på arbejdsmarkedet, så vil jeg opfordre dig til at kæmpe med næb og klør for at ændre den eller skabe din egen plads – for arbejdsglæde er virkelig fantastisk!

Alle fortjener et godt arbejdsliv! Det lover jeg. Jeg har det nemlig selv – nu 🙂

Campbell.dk spammer ikke! Læs privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

ØNSKER DU MERE GLÆDE?

TEST DIG SELV: Ved du hvor på arbejdsglædeskalaen, du ligger - og hvad det betyder for din arbejdsevne? Få den unikke test direkte i din mailboks.

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrev med eksklusive tilbud etc.

Scroll to Top