fbpx

Fordomme om mennesker med handicap og deres arbejdsevne ser ud til at være på fremmarch

Print Friendly, PDF & Email

Gør op med fordomme om folk med handicap!

Så du TV2 nyhederne? Kristeligt Dagblad bragte en overraskende nyhed:

Næsten halvdelen af danskerne er i dag bekymrede for, om en kollega med et fysisk handicap kan klare en arbejdsopgave. Det er en stigning i forhold til 2017, hvor en tredjedel var bekymrede. Samtidig er hver fjerde dansker utryg ved at have en kollega med et fysisk handicap mod godt hver femte for to år siden.

” Det er vigtigt, at vi får meldt succeshistorierne ud, for når mennesker med handicap kommer i job, er det ofte en succes for den enkelte og en kæmpe økonomisk gevinst for samfundet,” siger Formand for Det Centrale Handicapråd, Liselotte Hyveled.

Gør op med fordomme om handicappede! Jamen, først og fremmest vil jeg sige: vi er ikke handicappede men folk med handicap. Det er sekundært – og det er vigtigt at kunne se.

Jeg deler da gerne en succeshistorie om en virksomhed der netop kunne se forskellen. Her kommer lidt fra min egen lille andedam som coach og kursusudbyder:

Jeg fik en fantastisk nyhed fra en ung kvinde, jeg har givet individuel coaching til. Janni Altmann har før skrevet flere gange også offentligt om vores møde.

Denne gang fortæller hun, at hun med de specifikke kompetencer, vi sammen fandt frem til, har skabt sig et specialsyet job, der passer præcis til hende.

Det gør mig så glad, at den unge kvinde der til at starte med ikke selv kunne se sine mange evner blomstrede under vores coaching og styrket i troen på egne egenskaber, kommer hun ud til Special Minds, der så ovenikøbet også virkelig SER hende.

 

De oprettede simpelthen en ny type stilling, der favner præcis hendes forskelligartede kvaliteter og kalder hende nu Kvalitetsmedarbejder.

Kan du forestille dig, hvordan det løfter hende som menneske? Jeg får gåsehud af denne her historie! Det er SÅ fantastisk, altså! Det viser den store forskel i et menneskes liv, når man tager sig tid til at dykke ned i individuelle kompetencer og efterfølgende tænker ud af boksen og opretter en ny type stilling for at favne lige præcis de kompetencer, den enkelte har.

Hvis det ikke er et pragteksemplar på gode lederevner, så ved jeg ikke, hvad er.

Godt gået Special Minds! I gør op med fordomme om folk med handicap. I gør en kæmpe forskel for den enkelte men præger os forhåbentlig også som samfund!

Se, det er handlingsorienteret ledelse! Et førende eksempel på hvordan vi kan opnå kompetent specialopgaveløsning af ansatte, der har særlig kompetance. En kompetance vi kun finder frem til, hvis vi gennemtænker rationelt eller finder effektive folk, der kan lave succesfuldt match.

 

Campbell.dk spammer ikke! Læs privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

CSR handler om mere end profit

– det handler om at skabe en verden, hvor både virksomheder og samfundet kan trives.

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrev med eksklusive tilbud etc.

Scroll to Top