fbpx

Mere jobglæde – mere løntilfredshed

Print Friendly, PDF & Email

Mere jobglæde –  mere løntilfredshed! Hvad kan det mon betyde?  Er du blevet nysgerrig? Så læs endelig med her! jeg skal nok forklare meningen 😊.

Løn er ikke i sig selv en faktor hos Videncenter For God Arbejdslyst – Krifa, som tilskrives nogen stor betydning for din arbejdsglæde. Hvis din  arbejdsglæde er høj, er det derimod mere sandsynligt at se arbejdsglæden smitte positivt af på løntilfredsheden end omvendt. Hvis du er meget utilfreds med lønnen, kan det ses som et symptom på manglende arbejdsglæde.  

Et opslag på LinkedIn skrevet af den amerikanske ledelsesguru, Simon Sinek, understøtter især de sidste to linjer i ovenstående afsnit: ”If you need to regularly remind yourself that you’re well paid, it’s a sure sign you don’t like your job”. Så føler du utilfredshed med din løn, kan det være et tegn på, at det ville være en god idé at måle din arbejdsglæde.  

Mere jobglæde mere løntilfredshed

Hvad giver mig så følelsen af anerkendelse på jobbet?

Én af mine ansatte foretog i december en meningsmåling på Facebook. For en god ordens skyld skal en enkelt ting dog nævnes. Målgruppen for meningsmålingen i dette tilfælde var afgrænset til medlemmerne i en gruppe for fleksjob-visiterede danskere. Yderligere var der også i meningsmålingen størst fokus på forholdet mellem anerkendelse/værdsættelse og løn. 

Trods disse forbehold indikerer resultatet af meningsmålingen dog stadig, at for flertallet af de adspurgte havde lønnen ingen indflydelse på følelsen af anerkendelse og værdsættelse – eller mangel på samme. For en del af de adspurgte føltes dét at føle sig på lige fod med deres kolleger mere for følelsen af værdsættelse end lønnen selv. Nogle nævnte, at mangel på følelsen af værdsættelse ikke skyldtes løn – men fx at være ugleset pga. fleksjob. 

Nogle gange kan det at føle sig ugleset på sit job dog godt komme mere indefra end fra, hvordan dine kolleger rent faktisk oplever dit personlige og faglige præg på virksomheden. Det kan fx være, at du selv har et meget negativt syn på, hvad du kan bidrage med på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt for din arbejdsglæde at gøre op med negative tanker om dig selv og dine begrænsninger. Jeg ved jo, at du kan tilføre en masse værdi. 

Hvordan finder jeg så den arbejdsglæde?

Anerkendelse og værdsættelse blandt kolleger og ledelse er dog kun et udsnit af, hvad den samlede arbejdsglæde udgøres af. Hvad løn angår, er den – som nævnt før – ikke én af de faktorer, der nævnes blandt Krifas Videncenter For God Arbejdslyst faktorer for arbejdsglæde. Derimod er der andre 7 parametre, som du kan måle ud fra, hvor høj eller lav din arbejdsglæde er.  Disse 7 parametre er: Mening, Resultater, Mestring, Medbestemmelse, Ledelse, Balance og Kolleger.  

Jeg synes, at du – som alle andre – fortjener en høj arbejdsglæde. Derfor kan du her på min hjemmeside skrive dig op til mit nyhedsbrev og gratis få tilsendt et link til min arbejdsglæde-test. Hvis resultatet af arbejdsglæde-testen er grønt, har du høj arbejdsglæde. Er resultatet gult, ligger resultatet midt imellem høj og lav arbejdsglæde. Er resultatet rødt, er din arbejdsglæde lav. Uanset farve er der altid en øvelse til resultatet. 😊 

Efter arbejdsglædetesten hvad er mit næste skridt så?

Heldigvis er det jo som regel også muligt selv at gøre en indsats for både at føle sig værdsat og blive glad for sit job.

Hvis du allerede har været rundt på min hjemmeside og teste din arbejdsglæde, så ved du nok, hvor skoen trykkede mest, hvis du fik et rødt eller gult resultat af testen. Næste skridt kunne så være at tænke over, hvordan forandringer kunne indføres, så du også kan få glæde i dit arbejdsliv. 

Hvis du også ønsker dig så meget glæde i arbejdslivet, at du glemmer alt om din løn, så vil jeg gerne invitere dig ind i min webshop, hvor du kan købe min bøger – bl.a. ”Find Arbejdsglæden” – og mine andre publikationer. Mit job er at give dig redskaber, så du kommer til at elske dit job og finder jobglæden, uanset hvad du bliver betalt.  Som sagt: “Mere jobglæde – mere løntilfredshed.

Hvis du har en Facebook profil, vil jeg også med stor glæde invitere dig ind i min Facebook gruppe Sådan (gen-)finder du arbejdsglæden, som i næste uge genåbner for nye tilmeldelser. Her finder du en masse redskaber til at højne din arbejdsglæde. Bemærk dog at gruppen lukker for nye tilmeldelser efter første uge i marts for at sikre, at medlemmer får mest muligt ud af gruppens temaer og redskaber.

Hvordan får jeg mere hjælp?

Har du brug for mere hjælp til at finde din arbejdsglæde efter, at du har læst min bog og mine andre publikationer, er det her, at du kan købe et kursus hos mig. Derudover kan jeg også bookes til foredrag – her kan du læse mere om, hvordan du får mig ud at holde foredrag i din virksomhed eller forening.

Der er selvfølgelig også masser af ord på, hvad andre har fået ud af at booke mig. 

Jeg glæder mig så meget til at komme ud og møde jer og skabe arbejdsglæde i jeres virksomhed eller forening 😊 Derefter kan I også mærke, hvad jeg mener med “Mere jobglæde  – mere løntilfredshed!” 😊

Campbell.dk spammer ikke! Læs privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

ØNSKER DU MERE GLÆDE?

TEST DIG SELV: Ved du hvor på arbejdsglædeskalaen, du ligger - og hvad det betyder for din arbejdsevne? Få den unikke test direkte i din mailboks.

Samtidig tilmelder du dig nyhedsbrev med eksklusive tilbud etc.

Scroll to Top