fbpx

Nordjysk fremtidsforsker vil guide virksomheder mod mere social bæredygtighed

Print Friendly, PDF & Email
Nordjysk fremtidsforsker vil guide virksomheder mod mere social bæredygtighed

De første virksomheder, der er omfattet af de nye ESG-krav, skal begynde rapporteringen fra dette regnskabsår. Her skal virksomhederne blandt andet rapportere om social bæredygtighed på arbejdspladsen, og det vil lokale Tina M.-L. Campbell gerne hjælpe dem med.

Af: Sophia Lundgaard – Journalist 

I år er året, hvor de første danske virksomheder skal til at redegøre for bæredygtighed. Både hvad angår miljø og klima, men også den sociale dimension.

Det sker efter det nye EU-direktiv Corporate Social Responsibility Directive (CSDR) er trådt i kraft. I mere daglig tale kender du det nok som ESG-krav.

”Rapporteringen omfatter blandt andet virksomhedens bæredygtigheds-strategi, påvirkning, risiko og muligheder, samt standarder for henholdsvis miljø, sociale forhold og ledelse,” skriver Dansk Industri.

Med nye ESG-krav kommer der et øget fokus på, hvordan man i højere grad skaber socialt bæredygtige arbejdspladser. Netop dette koncept, har den lokale Nordjyde Tina M.-L. Campbell helt styr på.

En social bæredygtig arbejdsplads

Med social bæredygtighed skal der sættes fokus på en arbejdsmiljøkultur, der fremmer inklusion, trivsel, vækst og ansvar. Med en dybdegående indsigt i nuværende og fremtidige tendenser tilbyder Tina konkrete strategier til virksomheder, der søger at bevare deres relevans og proaktivitet på arbejdsmarkedet. Hun deler også sin ekspertise i implementeringen af social ansvarlighed, hvor virksomheder kan skabe en positiv indflydelse på samfundet og miljøet, samtidig med at de opretholder deres forretningsmæssige succes.

Inklusion og mangfoldighed, nichearbejde og adaption, innovative arbejdsmodeller og samarbejde mellem virksomheder og samfundet, er alle punkter som virksomheder fremover kan profilere helt vildt ved samt vækste i”, fortæller Tina M.-L. Campbell.

Tina M.-L. Campbell fortæller, at det kan være svært at overskue, hvordan man implementerer de nødvendige tiltag og modeller på en arbejdsplads. Derfor har hun et helt klart råd til de virksomheder, der står overfor at skulle lave disse ændringer.

Først og fremmest kan I identificere eksperter inden for fremtidstrends og fleksible arbejdsmodeller. Dette kan gøres gennem samarbejde med for eksempel eksterne ESG-konsulenter, så I står stærkere på det, der efterspørges – også i fremtiden” siger Tina M.-L. Campbell.

Tina har selv et samarbejde med ESG-partner Annette Grunwald fra Grunwald Consulting.

 

Ja, det er korrekt. Annette kan hjælpe med alle de overordnede strategier, hvorimod jeg dykker ned i nicheområdet omkring social bæredygtighed. Det er især praktisk for virksomheder, der er ret nye i det at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet. Her kan jeg hjælpe dem helt konkret i det allerførste skridt helt op til løsningsmuligheder, hvis der skulle opstå udfordringer ved integration af folk med særlige behov på arbejdspladsen,” fortæller Tina M.-L. Campbell

Nordjysk fremtidsforsker vil guide virksomheder mod mere social bæredygtighed

Om Tina M.-L. Campbell

·       Tina (f. 1972) er forfatter til flere bøger om selvudvikling og anerkendt foredragsholder.

·       I dag driver hun kursus- og foredragsvirksomheden Campbell.dk.

·       Hun bruger sin karrierevejleder- og coachbaggrund til at give konkrete redskaber til, hvordan man rejser sig og tager ansvar for egen trivsel og glæde.

·       Hun har siden 1999 haft et helt team af handicaphjælpere ansat og bruger dermed sin arbejdslederbaggrund på området.

·       Tina er optaget som ekspert på bl.a. agentsiden YouAndX.com, hvorfra hun holder arbejdsglæde- og CSR (social bæredygtighed/S’et i ESG) -workshops.

·       I 2023 blev hun fremtidsforsker igennem Universal Futurist.

Tina er på listen over kvindelige eksperter og debattører lavet af Mylenberg Consulting

Om social bæredygtighed

 ·       Social bæredygtighed handler om at sikre, at samfundet fungerer på en måde, der fremmer trivsel, retfærdighed og lige muligheder for alle borgere.

·       FN´s Verdensmål om social bæredygtighed:
Mål 1: Afskaf fattigdom. Mål 2: Stop sult. Mål 3: Sundhed og trivsel. Mål 4: Kvalitetsuddannelse. Mål 5: Ligestilling mellem kønnene. Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.
Mål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

·       Det nye EU-direktiv Corporate Social Responsibility Directive (CSDR), bedre kendt som ESG-krav, trådte i kraft i 2024. Her stilles der krav til større virksomheder, om rapportering af social bæredygtighed.

I fremtiden kommer vi til at se, at mindre virksomheder vil have større behov for ESG-tiltag end den sekundære betydning, ESG har for dem nu, når de er en del af fødekæden til de større virksomheder og deres målsætning om ESG.

Scroll to Top