fbpx

Hvad forstår du ved social bæredygtighed?

Print Friendly, PDF & Email

Social bæredygtighed er det nye ord.

Der kommer i stigende grad fokus på bæredygtighed i de danske virksomheder, men for mig at se er det vigtigt, at vi husker på det sociale ansvar. For bæredygtighed er ikke kun lig med ansvar for naturens ressourcer og klima.

 

 

Selv vægter jeg bæredygtighed meget højt både i privaten og i min virksomhed. Men det betyder ikke, at jeg har en masse certifikater for bæredygtighedsstandarder – og det er måske også mere relevant for produktionsvirksomheder end foredragsvirksomheder.

 

I stedet sørger jeg for at gøre en aktiv indsats for at hjælpe i samfundet og hjælpe socialt udsatte personer, der måske ikke har overskud eller lyst til at kaste lys over deres situation i den offentlige debat.

Det er fx mennesker med handicaps, invaliderende sygdom eller psykiske men, der står mit hjerte nær. Folk, der ofte ender i en anderledes konstellation af deres arbejdsliv, fx i et fleksjob eller skånejob.

 

Derfor deler jeg her tre tips til, hvordan din virksomhed kan arbejde med socialt ansvar:

 

  • Overvej, om din næste medarbejder kan være en fleksjobber eller borger, der af forskellige grunde kan have specielle behov og derfor sværere ved at finde et ordinært job.

 

  • Brug socialt ansvarlige samarbejdspartnere eller stil krav til dine nuværende. Ellers kan du overveje at bruge lokale socialøkonomiske virksomheder til samarbejder, der giver mening og værdi til begge parter.

 

 

  • Støt lokalområdet eller mærkesager, som står jer nært. Enten med ressourcer eller arbejdskraft.

 

 

Det var mine ideer. Nu er jeg spændt på at høre dine.

Hvad forstår du ved social bæredygtighed, og hvordan bruger du det i din virksomhed?

 

 

************Om mig *******************

 

Jeg har været igennem en lang række livskriser, der alle efterlader mig med ægte nærværende redskaber.

Redskaber som jeg har trukket ud af hver eneste krise er blevet til nemme værktøjer til at hjælpe andre på deres vej til deres arbejdslyst, trivsel og større glæde. Alle er blevet fordelt i respektive foredragworkshopsonlinekurser og publikationer.

Det bruger jeg som autentisk baggrund ved mine tankevækkende foredrag, online kurser og workshops ved fx firmaer, der kan have medarbejdere, der vælter i livet af samme kriser.

Ved at styrke ens medarbejdere, får man ansatte med stor arbejdslyst og mere stabil arbejdskraft men også et rigere samfund, fordi vi ved, hvordan vi skal hjælpe hinanden videre.

Lad os hjælpe hinanden til at finde arbejdsglæden!

Det er den alt omfavnende essens i alt, hvad jeg gør!

Scroll to Top