fbpx

Leg

Print Friendly, PDF & Email

Tør du lege på jobbet?

 

Jeg havde engang en chef, der hvert fald ikke var bange for at få os andre til at grine. Ofte brugte han en dramatisk entre på kontoret med usynlig cowboyhat og Western-accent med ordene: ”Hva’ så piger? Jeg tjekker bare lige, om I får lavet noget”. Det blev selvfølgelig sagt med et skævt smil og blink i øjet uden anfægtelse af, at vi faktisk lavede det, vi skulle.  🤠

 

Hans facon var bare helt og aldeles legende – og skøn! Men mindre kan selvfølgelige også gøre det.

 

Så husk at finde dit indre legebarn frem! Det er sundt både på job og i privaten.

Har du børn eller kæledyr, kan du lege med dem. Ellers kan du lege med en god ven eller dig selv.

 

Øh okay, men er det ikke barnligt og fjollet?

 

Jo, og det er netop meningen! Når vi gør fjollede ting, frigives endorfiner, og vi bliver glade. Som voksen kan leg godt være at grine og lave jokes med venner. Det kan være at danse grimt til yndlingsmusikken fra dine unge dage eller lave sjove snaps til familien.

 

Mon I også har det særligt sjovt ved juletiden, hvor I driller hinanden og fjoller mere rundt?

 

Når du griner og er fjollet, smitter din glæde af på andre ting i dit liv og dine medmennesker. Du trives generelt bedre og er mindre syg, hvis du griner ofte og er glad.

 

Heldigvis kan din hjerne heller ikke mærke forskel på, om du griner af en dårlig joke eller et afsnit Mr. Bean. Så bare frem med grinet!

Lad os hjælpe hinanden til at finde arbejdsglæden!

 

Dette var sidste indslag i min serie af om, hvordan du forebygger stress og endda i samme omgang kan styrke dit immunforsvar.  Se de andre gode råd i serien, prøv mit online kursus med fokus på mere arbejdsgejst  eller book et foredrag med fokus på trivsel

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen