fbpx

Vi har et valg, hver dag!

Print Friendly, PDF & Email

Nu er der igen folketingsvalg og alting handler i øjeblikket om valg, men vi bør huske, at med demokratiske muligheder kommer også både pligt og ret.

Vi har et valg

Vi kan vælge at skabe en god dag. Vi kan selv vælge at være pilot i vores eget liv… vi bestemmer selv.

Foto: Jumpstory-Line Ida Fotografi

Når du går ud af stemmeboksen, krydset er sat og stemmerne er opgjort, så har du vel gjort din pligt? Så kan du slippe styringen og overlade resten til politikkerne. Eller hvad?

Er det okay at slippe styringen på dit eget liv? – nej vel!? 

 

Bragt i Nordjyske d. 31.10.22.

Nordjyske

Vi kan ikke bare skyde skylden på politikerne, når tingene går skævt i vores eget liv, men vi må nærmere kigge indad – fik DU truffet de rigtige valg? Fik DU sat krydset det rigtige sted? Benyttede DU dig af muligheden for at undersøge dit valg godt nok?

Alt handler om det frie valg! – både det demokratiske og det individuelle.

Forestil dig, at du er piloten på dit eget privatfly. Du har indflydelse på kursen, farten, højden, destinationen, hvordan du bruger flyets ressourcer, vedligeholdelse og planlægning af flyvning.

Uanset hvordan din livssituation ser ud er det dig, der har styringen i dit liv. Du er piloten og har den overordnede kommando. Det er din opgave at tage styringen over tanker, ord, handlinger og vaner samt at kende dine egne styrker og svagheder, så du bedst muligt er rustet til de udfordringer, livet byder på.

Og særligt dine handlinger og tanker skal nu sættes i fokus. Dette skulle dit valg til folketinget også gerne afspejle.

Valget, ikke bare folketingsvalget, men vores livsvalg er særlig vigtige.

Vi skal skabe vores egen glæde, vi skal tage ansvar for vores egen livssituation og arbejdsliv.

Derfor er det måske ikke selve valget, der er det vigtigste at se frem imod, men nærmere det der sker mellem valgene. Det er her, vores folkevalgte skaber de rammer, som vi skal leve under, men det er også her, hvor vi som individer skaber vores egne rammer – rammer for livsglæde, arbejdsglæde og vores generelle mentale sundhed.

Men hvordan opretholder vi dette fokus, hvordan fastholder vi glæden og appetitten på livet? Det gør vi gennem de valg, vi træffer. Du skal finde ud af, hvad du brænder for, hvad skal dit fokus være?  – Ikke bare de næste fire år, men resten af dit liv. Du må ikke gå på kompromis med dig selv for at tilgodese andre.

Livet leves gennem de valg, vi træffer og der er ingen valg, der er forkerte. Find noget der interesserer dig, lav en kontrakt med dig selv, få dine nærmeste til at minde dig om det og skab din egen dag – dit eget liv.

Jeg siger ikke, det er nemt, tværtimod. På mange måder ville det være nemmere, hvis du bare kunne slippe tøjlerne og lade politikere, kommune eller arbejdsgiver overtage styringen, så du kan slippe. Men det er her, vi har forskellige værktøjer til at finde frem til vores egne glæder i livet.

Det handler om at skabe balance i dine valg, mestre din glæde både på arbejde og privat, find ud af hvad der giver dig energi og jagt det.

Det kan jeg hjælpe dig med.

Du kan fx starte med disse otte gode råd. De giver dig ro, flere ressourcer og letter din vej til at træffe valg, der øger din glæde.
 1. Bliv bevidst om egne styrker/svagheder
 • ’Jeg kan godt klare denne bogføringsopgaver igen, når jeg blot lige får min kollega til at vise mig, hvordan man bruger Formelfunktion’.
 1. Ryd op i dit energiforbrug
 • Tjek hver søndag op på om din kommende uge er en god mix af ting, der giver og kræver energi
 1. Tag styringen over dine tanker
 • ’Jeg er ikke god til fodbold – endnu’
 1. Vær opmærksom på negative tankestartere
 • Når jeg stresser, bliver jeg negativ. Ergo skal jeg sørge for mere ro.
 1. Brug dine ord med omhu
 • Det du fodrer, er det der vokser.
 1. Vær proaktiv – fx vælg aktivt til og fra
 • Handl på det, du kan ændre og accepter det, du ikke kan ændre.
 1. Opnå frihed og indflydelse igennem bevidste handlinger
 • Gå fx til vælgermøde i valgperioder
 1. Husk, du er piloten i dit eget liv
 • !!!
workshop med Tina rejs dig

Faktaboks om Tina M.-L. Campbell:

Tina (f. 1972) er forfatter til flere bøger om selvudvikling og anerkendt foredragsholder indenfor ’mælkebøtteuniverset’. I dag driver hun kursus- og foredragsvirksomheden Campbell.dk. Den røde tråd er konkrete redskaber til, hvordan man rejser sig, når livet er svært. Hvordan man kommer til at blomstre.

Scroll to Top