fbpx

Nye workshops skal løfte og hjælpe fleksjobbere til drømmejobbet

Print Friendly, PDF & Email

Siden fleksjobordningen blev ændret ved reformen i januar 2013, har antallet af fleksjobbere været støt stigende. I 2020 er der over 75.000 fleksjobbere i Danmark.[1] Det har givet flere borgere mulighed for at få adgang til arbejdsmarkedet på vilkår, de kan holde til.

 

Netop derfor er det vigtigere end nogensinde før at skabe en dialog om trivsel, arbejdsglæde og en god tilknytning til arbejdsmarkedet – både for jobcentrene, men også for fleksjobberne og deres arbejdsgivere. Den dialog åbner Tina M.-L. Campbell, der er foredragsholder, uddannet coach og indehaver af virksomheden Campbell.dk. Hun med baggrund i sin egen erfaring som tidligere fleksjobber etableret en række workshops rettet mod fleksjobbere, der kæmper med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

 

”I mit virke som coach ser jeg, at fleksjobbere kan have svært ved at finde fodfæstet på arbejdsmarkedet, fordi de ofte ikke selv er bevidste om deres mange kompetencer. Det er blandt andet det, jeg hjælper dem med i mine workshops. For det er altafgørende, at du har en faglig og personlig selvtillid og pondus, hvis du skal finde arbejdslyst og trivsel i dit job”

 

Målet med workshopsene er at klæde både fleksjobberen og jobcentrene på med konkrete redskaber til at (gen)finde fleksjobberens arbejdsglæde og at kunne øjne egne kompetencer. For selvom en borger ikke kan tilbyde et traditionelt 8-16-job, kan han eller hun sagtens bidrage som en god og loyal medarbejder – blot i færre timer.

 

Det er særligt problematisk, at fordomme om mennesker med handicaps arbejdsevner ser ud til at være på fremmarch. Fordommene risikerer at forhindre mennesker med handicap i at få et arbejde, eller kan gøre det vanskelige for dem at trives på en arbejdsplads. Og der er utroligt mange mennesker med handicap, der kan og vil arbejde, som i dag ikke får muligheden,” – Liselotte Hyveled, Formand for Det Centrale Handicapråd.

 

I næste uge drager Tina til København for at deltage i Impact StartUp Bootcamp og PitchDay, et acceleratorforløb for virksomheder, der sætter fokus på at løse forskellige samfundsudfordringer. Her skal hun præsentere workshopsene for en stribe andre samfundsgavnlige virksomheder og et panel af investorer, entreprenører og fonde.

 

Selvom Tina langt fra er ny indenfor området, er spændingen stadig til at føle:

”Første drøm var, at også jeg kunne finde arbejdslyst. Dernæst at kunne give redskaber til andre fleksjobbere, så de kunne opnå samme livskvalitet. Forestil dig så lige, hvor stort det er, at nogen ligefrem vil støtte mig i den drøm?! Jeg som ellers ikke troede, jeg selv kunne opnå endnu større arbejdslyst. Jeg er nærmest flyvende nu”, slutter Tina af med stort smil.

 

Impact StartUp-forløbet har til formål at skabe stærke partnerskaber imellem virksomhederne, drive vækst og markedsudvikling og bygge bro mellem virksomheder og impact investorer. Det er stablet på benene af bl.a. Den Sociale Kapitalfond, og forløbet afholdes i DGI-byen i København.

 

 

Tina M.-L- Campbell holder bl.a også foredrag indenfor dette emne. Hun kan kontaktes på telefon 28405688 eller mail tina@campbell.dk. Hun træffes bedst kl. 10-14.

 

Lad os hjælpe hinanden til at finde arbejdsglæden!

 

 

[1] https://www.statistikbanken.dk/AUKS01

Scroll to Top