fbpx

TV2Nord indslag og artikel om hjælp til fleksjob

Print Friendly, PDF & Email

Hjælp til fleksjob: Det kan være svært at finde et fleksjob, der er nemlig ikke ret mange af dem, lyder det fra en ekspert.

Katja Schlaikier, Journalist TV2Nord

– Jeg har en autismediagnose, og det betyder, at jeg kun kan arbejde omkring 27 timer om ugen.

Sådan siger 29-årige Janni Altmann Jensen, der i mange år ledte efter et fleksjob.

– Det var rigtig kompliceret. Jeg vidste ikke, hvordan man skulle gøre. Og samtidig var uvisheden rigtig slem og gjorde mig utryg, siger hun.

I lang tid lykkedes det ikke, men så fik hun hjælp. Og i dag arbejder hun hos virksomheden Special Minds i Aalborg, hvor hun både gør rent og hjælper med grafisk arbejde.

– Det er rigtig dejligt, for jeg føler, at jeg kan bruges til noget. Det har jeg ikke følt før, siger hun.

Hjælp til fleksjob

Hjælpen kom fra Tina Campbell, der på grund af fysiske udfordringer også selv har erfaring som fleksjobber. Derfor ved hun godt, at det kan være noget af en udfordring at finde et fleksjob.

– Det er en stor jungle at finde rundt i. Både i forhold til at finde et fleksjob, som der jo virkelig ikke er mange af, men også i forhold til, hvordan man skal begå sig, når man søger et, siger Tina Campbell, der er indehaver af Campbell.dk.

ˮSå oplever jeg også, at der kommer flere og flere hen til mig, selvom de faktisk har været igennem kommunen. Men det er lige som om, der mangler et eller andet for demˮ

Tina M.-L. Campbell, indehaver, Campbell.dk

Derfor startede hun sin egen virksomhed, hvor hun hjælper andre med at finde et fleksjob.

Men kan kommunerne ikke godt selv klare den her indsats?

– Jeg tænker, at det kan være svært for kommunerne, fordi de har meget det der en til en, hvor jeg kan samle mange flere. Derudover så oplever jeg også, at der kommer flere og flere hen til mig, selvom de faktisk har været igennem kommunen. Men det er lige som om, der mangler et eller andet for dem, siger Tina Campbell.

Det koster samfundet penge

Ifølge Thomas Bredgaard, der er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, er det et reelt problem, at der er så få fleksjobs.

– Det koster samfundet penge, og det er heller ikke særlig godt for den enkelte at stå der og vente på et fleksjob, siger forskeren.

Han peger på, at manglen på fleksjobs kan skyldes, at virksomhederne ikke er klar over, at de kan slå stillingerne op.

– Der er mange arbejdsgivere der gør som de plejer, altså de opslår almindelige jobs, men ikke fleksjobs, siger han.

Arbejdsmarkedsforsker på AAU taler om mangel på fleksjobs.

Thomas Bredgaard, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

For Janni Altmann Jensen er fleksjobbet i hus, men hun tvivler på, at det var sket uden Tina Campbells hjælp.

– Jeg tror, at jeg stadig ville have siddet på kontanthjælp eller bare hjemme i min lejlighed lukket inde. Uden hende så havde jeg nok ikke banket i bordet og taget tingene i egen hånd, siger Janni Altmann Jensen.

Denne artikel og tilhørende tv-indslag er kun et meget lille klip af hele historien. Jeg hjalp Janni og hjælper andre via redskaber. Men det helt store arbejde, gjorde Janni selv. Med mine redskaber fik hun styr på sine kompetencer og fandt arbejdsglæden. 

Du kan også få hjælp på din vej med mine redskaber i min gratis Facebookgruppe Sådan (gen-)finder du arbejdsglæden

Jeg kan ikke tage imod uopfordrede ansøgninger og/eller anmodninger om individuel hjælp. Se gerne her, hvordan du eller kan få min hjælp. 

Det betød rigtig meget for mig, at høre dit fordrag. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente, faktisk anede jeg ikke hvad det var for et fordrag. Jeg havde aldrig hørt om udtrykket ‘mælkebøttebarn’ før. Det var noget helt specielt, fordi det for en gangs skyld ikke handlede om job og uddannelse – det kan nemt blive for meget. Det var skrækkeligt at høre om alt det du har været igennem i din barndom, teenageår og selv dit voksenliv. Jeg havde virkelig svært ved at forstå, hvordan du stadig kunne være så livsglad, og ikke give op efter alt det du har været igennem. Din historie har bl.a lært mig at selvom man har/har haft det meget svært i sit liv, kan man stadig opnå drømme. Derfor synes jeg bl.a det er vigtigt at høre din histore – den inspirerer mig til at kæmpe mere og tro lidt mere på mig selv, selvom tingene kan se lidt sort ud.

Jeg vil klart anbefale andre at høre dit fordrag. Jeg har allerede fortalt nogen om det og hvis jeg en dag finder muligheden, vil jeg se den igen. Jeg synes at jobcentrene skal hyre dig. Der er så mange unge knyttet til jobcentre, som måske bliver lige så rørt inspireret som jeg. Som nævnt tidligere, inspirerer det mig bl.a til at kæmpe mere. Med det mener jeg ikke i forhold til at søge job eller uddannelse, men mere at kæmpe for at evt. blive klar til det.
Jeg er diagnostiseret med en diagnose inden for autisme. Min verden gik lidt i stå efter jeg fik det at vide. Kort tid efter kom du ud til det tilbud fra Jobcenteret jeg er knyttet til. Selvom din historie ikke er i nærheden af det jeg kæmper med, har den alligevel gjort noget positivt for mig.

Jeg synes at de øvelser du lavede var rigtig gode, selvom jeg havde rigtig svært ved det. Jeg er ikke god til grupper og sad derfor alene. Det opdagede du hurtigt og foreslog at vi tog det een til een. Jeg har stadig alle de sedler du skrev om mig, og klistrede på mig.
Alt i alt synes jeg du var en fantastisk fordragholder og du havde rigtig god kontakt til alle i lokalet

Janni Altmann – Jobcenter Aalborgs Uddannelsesvejen

Scroll to Top