fbpx

Moderskab – go eller no-go på arbejdspladsen?

Print Friendly, PDF & Email

Som arbejdsledere har vi ofte en laaang tjekliste, som vi vurderer vores potentielle medarbejdere ud fra.

Fx ønsker jeg mig en ansat, der:

 • Er omstillingsparat
 • Er god til at arbejde under pres
 • Kan holde mange bolde i luften på en gang
 • Kan tilsidesætte sine egne behov
 • Er punktlig og kan komme ud af døren til tiden
 • Er holdspiller/teamplayer
 • Kan være koordinerende ift. mange forskellige parter
 • Kan kommunikere klart og tydeligt
 • Kan sætte grænser
 • Kan arbejde igennem, når det kræves
 • Kan være altomfavnende, men samtidig også en flue på væggen
 • Ikke pylrer om mig
 • Giver mig mulighed for at vokse
 • Er støttende
 • Klæder sig fornuftigt

Jeg ved det. Det her er en meget lang liste over jobannonce-floskler. Men en jobannonce er jo egentlig bare en ønskeliste, der kan være ret lang, når du som arbejdsleder må have lov at drømme frit.

 

Hvis du nu trækker dig lidt tilbage og ser nøgternt på listen, hvilken type menneske ser du så?

Det spøjse er, at jeg tydeligt ser en M-O-R. En mor er den ultimative blæksprutte-holdspiller-superwoman til at få hverdagen til at hænge sammen.

Det endnu mere spøjse er så, at da jeg var karrierecoach, fik jeg ofte henvendelser fra småbørnsmødre, fordi de følte, at de ofte blev fravalgt pga. deres rolle som mor. Er det ikke skørt?

For mig at se giver det nemlig mange kompetencer (indenfor mange områder), at man har børn.

Så hvad siger du, kære med-arbejdsleder: Giver moderskab et ekstra nyk til kompetencerne?

Mine redskaber er til dig, der savner inspiration og værktøjer til at finde din unikke plads på arbejdsmarkedet. På den måde kan du udløse alt dit potentiale og finde ind til netop det, der giver dig arbejdsglæde.

Jeg hedder Tina M.-L. Campbell, og jeg har efter godt og vel 20 år på arbejdsmarkedet endelig fundet min hylde, mit ideelle arbejdsliv. Igennem tiden har jeg været både lønmodtager, fleksjobber og iværksætter. Men det var først, da jeg begyndte at lytte til mig selv og mine behov i et job, at jeg fandt mit drømmejob.

Den gode nyhed er, at det kan du også.

Mine kurser og publikationer er både til dig, der er nysgerrig på at få mere ud af dit arbejdsliv – finde din arbejdsglæde – og til dig, der vil give det en fuldstændig makeover. Det er ikke en tør teori, men nemme trin for trin redskaber, som du kan gå til, når du mangler inspiration til dit næste skridt på karrierevejen. Hvem ved – måske skal du gå forlæns, baglæns eller til siden?

Lad os finde ud af det sammen!

 

Scroll to Top