fbpx

Den for evigt bestaltede optimist Tina M.-L Campbell fylder 50 år

Print Friendly, PDF & Email

Tekst og billeder: Miki Ray

Foredragsholder, karriererådgiver og den for evigt bestaltede optimist Tina M.-L Campbell fylder 50 år

Langt de fleste mennesker har udset sig én helt bestemt dato hvert år, som de ser ekstra meget frem til, og sætter en tyk streg i kalenderen under, hvor man venter i ren ængstelse for at blive fejret af ens medmennesker. Hvis du ikke allerede har gættet det, er der selvfølgelig tale om den dag hvert år, der markerer overgangen fra et bestemt tal på ens fødselsattest til det næste – nemlig ens fødselsdag!

På mange måder tvinger denne dag os til at standse op kortvarigt, hvor det biologiske faktum, at man er blevet et år ældre, gør, at man føler sig nødsaget til at granske ens fortid, fremtid og sidst men ikke mindst ens nutid. Selv om der på mange måder normalvis er tale om en lykkelig omstændighed, påtvinger det os til at tænke over, om man har nået det man ville, eller det man i hvert fald på et tidspunkt havde forestillet sig, at tilværelsen skulle byde på: Har man et lykkeligt liv? Hvad tænker og synes andre mennesker om en? Kan man iagttage ens liv oppefra og ned og med rank og ret ryg fortælle sig selv i spejlet, at man lever et vellykket og lykkeligt liv?

50 år og halvvejs igennem tilstanden kaldet livet? Pssstt…. det er ingen alder

Den 29. maj i år fylder alt-mulig og kan-det-meste-selv power kvinden Tina M.-L. Campbell 50 år. Det stod på ingen måde tegnet i solen, månen eller sågar stjernerne, at hun skulle ende op med den succes indenfor sit felt, som hun nyder den dag i dag. For blot at nævne et par enkelte nedslagspunkter i hendes meritter kan følgende højdepunkter nævnes: Selvstændig virksomhed, foredragsholder, livsstilscoach, karriererådgiver og tilmed forfatter, som næsten lige er udkommet med sin 12. bog ”Find Arbejdsglæden” der blev publiceret 17. august 2021 – med yderst positive anmeldelser samt en prestigefyldt anmærkning af at opnå en lektørudtalelse. Tilsammen giver Tinas curriculum et indtryk af en person, der ganske enkelt er god til det hun laver.

For en ukuelig optimist som Tina har trælse og uransagelige ydre omstændigheder givet forøget indre styrke til at kæmpe imod, når der skal bides skeer med livet

Med de kort på hånden som Tina var blevet givet fra starten af i sit liv, så ville det allermest sandsynlige udfald ganske givet have været et helt andet, end det liv hun er endt op med i dag. Hun blev født ind i en dysfunktionel familie, hvor hendes far havde en psykisk sygdom og moderen led af et fysisk handicap. Tina selv led fra hendes tidligste år af børnegigt, og måtte sidenhen gå igennem flere operationer for at kunne leve med det.

Som om dette ikke var nok, skulle hun gennem endnu en prøvelse ved at være terminalpatient – med alle de pinsler og rædsler sådan et forløb kan føre med sig. Men ingen af disse prøvelser undervejs slog hende ud af kurs, da de hver og en faktisk kun har gjort hende stærkere og mere robust til at takle livets bullshit, der har potentialet og muligheden for at slå selv den bedste ud af kurs. Denne tillærte og skærpede evne til at løse problemstillinger og tage livet en dag ad gangen, har sidenhen kommet hende tusindfold tilbage i både hendes privat- og arbejdsliv.

Det at hjælpe andre giver en umådelig mængde livsenergi tilbage

De hårdtvundne erfaringer Tina har gjort sig gennem sit liv, har hun sidenhen kunnet kanalisere ud i sit professionelle virke som karrierecoach og foredragsholder, hvor hendes personlige fortælling i den grad har kunnet få lov at skinne. I sin egen virksomhed Campbell.dk tilbyder hun karrierevejledning til folk der står på et vadested i deres karriere eller arbejdsliv. Typisk tilbyder hun hjælp til folk, der gerne vil foretage et karriereskifte, eller personer der forsøger at finde hoved og hale i hvordan man kommer i fleksjob.                     

Når hele ens livssituation kan ordnes på blot én times tid

En af Tinas fremmeste kvaliteter, er, at hun mestrer den ædle kunstart at skære ind til benet – og ikke lægge fingrene imellem, når ens personlige problemstillinger skal tages op med roden og rystes, sådan man kan se fremad i tilværelsen og komme videre på en konstruktiv måde.

Tog selv kontakt til Tina på Facebook en sen aften

Dorte Nedrud på 44 år havde tilbage i marts i år netop stoppet på sit arbejde gennem ni år, da hun en aften opdagede et opslag fra Tina, mens hun scrollede rundt på sin Facebook, hvorefter hun rent instinktivt tænkte ”Gad vide om ikke hun kan hjælpe mig i min nuværende situation?” Hendes tidligere arbejde havde gennem en længere periode taget mere energi fra hende, end den havde givet, så sagt på godt jysk, var det tid til et sceneskifte i Dortes liv. På et ubevidst plan vidste Dorte, at hun på daværende tidspunkt havde brug for en udefrakommende, der påtvang hende at gøre de ting, som hun selv vidste hun burde iværksætte.

Når hele ens grundvold bliver rystet og man skal finde sig selv igen

Det at miste sit arbejde er for langt de flest en stor livsomvæltning, da man nærmest fra den ene dag til den næste, skal finde ud af hvem og hvad man selv er, og den helt lavpraktiske omstændighed: Hvad man skal bruge sin tid på? Disse indre bevægelser kom for Dorte til udtryk ved at stille sig to ret store og omfattende spørgsmål: 

“Hvad kan jeg og hvem er jeg? Hvad er det egentlig jeg kan tilbyde?”

         Selvom der i sagens natur ikke sådan lige kommer svar på denne type spørgsmål over natten, så gik der ikke mere end et par hurtige Messenger beskeder frem og tilbage, samt en times intensivt coaching møde sammen med Tina i Vodskov, før hun allerede havde fået Tinas ærlige og råt for usødede holdning til hvordan hendes CV, ansøgning og generelle præsentation af sig selv, så ud fra arbejdsgiverens synsvinkel. Disse råd gav pote i hendes jobsøgning næsten øjeblikkeligt, da hun blev meget mere bevidst om sin egen værdi: Hvilke styrker og svagheder hun besidder som menneske, og hvordan disse præsenteres for en arbejdsgiver på bedste vis.

Helt konkret gav Tina hende lektier for: Hun skulle gennemgå forskellige øvelser og opgaver, der kunne hjælpe hende med at få afklaret sine faglige- såvel som personlige kompetencer, således hun kunne (gen)finde sit personlige og faglige ”jeg” og dermed rekallibrere sig selv, efter i en periode at være groet fast i en bestemt identitet og selvopfattelse på sin gamle arbejdsplads. Denne type øvelse, hvor man arbejder med sig selv, er faktisk alle forundt, hvis man ønsker at fremme ens personlige udvikling.

”Tina gav mig vejen til at blive pilot i eget liv” – Dorte Nedrud

Tina 50 år og Dorte

“Tina burde tage fem kroner hver gang, man går ind på hendes Facebookside, for hun giver bare så meget– Dorte Nedrud

Tillykke med den store dag

Med disse ord er der egentlig kun tilbage at ønske Tina et kæmpe tillykke med sin runde fødselsdag – som på alle måder er værd at fejre. Når man runder de skarpe sving her i livet, så giver det anledning til at stoppe op kortvarigt og overveje, om man har opnået det man ville, om man har levet det liv man forestillede sig, og om man egentlig er lykkelig for det man er endt op med. For Tina lader svaret i den grad til at være “ja” på samtlige af spørgsmålene. Og det er jo egentlig ikke så skidt endda? Kæmpestort tillykke til Tina M.-L Campbell med de 50 år!

”Da der var gået 50 minutter, der var vi faktisk igennem det hele, og jeg havde fået svar på alle spørgsmålene” – Dorte Nedrud

Sidenote: Dorte fik få uger efter nyt job via de Campbell.dk redskaber, hun havde arbejdet med. 

Scroll to Top