fbpx

Ro – tip 2

Print Friendly, PDF & Email

Ro

I min serie ‘Tips til at forebygge stress og styrke dit immunforsvar’, får du dette råd.

Det handler om at give dig ro – også i en travl arbejdsdag.
 
Det er i grunden ret simpelt. Det handler om noget så vigtig som at trække vejret. Ikke blot i overført betydning men sådan helt konkret.
 

De fleste mennesker trækker ikke vejret optimalt.

Det giver uro, fordi kroppen skal arbejde hårdere for at få den ilt, den har brug for. Heldigvis kan du lære at skabe dybere ro i kroppen med vejrtrækningsøvelser.

Når du skal lave vejrtrækningsøvelser, skal du finde et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Det er ikke kun andre mennesker, du skal undgå forstyrrelser fra. Det er nemt at blive forstyrret af noget, der skal ordnes, noget du skal huske, eller noget du ikke havde lagt mærke til før. Så vælg et neutralt sted, hvor du har så få distraktioner som muligt.

Lav nogle basale vejrtrækningsøvelser og hold så vidt muligt dit fokus på vejrtrækningen. Lad distraktioner og tanker tone væk, hvis de dukker op.

Øvelsen gavner ikke kun din krop, men også dit sind. At give slip på alt andet end fokus på vejrtrækningen skaber ro i hovedet såvel som i kroppen. Øvelsen kan derfor bruges til at afbalancere dig selv i en hektisk hverdag – både kropsligt og mentalt.

Hvis du har mod på det, kan meditation også hjælpe dig. Du får een af mine e-bøger med masser af nemme fif til at komme godt i gang. Tilmeld dig blot mit nyhedsbrev og modtag den med det samme.

Her får du otte gode råd til, der kan hjælpe dig yderligere med at få mere ro og forebygge stress på dit arbejde. Fordi sundhed og glæde går hånd i hånd!

Se det også herunder:

Campbell - blogindlæg om meditation

Vidste du, at en stor del af øvelsen i at finde ro i ens arbejdsliv og tilværelse, er koblet sammen med, om der findes et bæredygtigt arbejdsklima på ens arbejdsplads?

Vi bliver nemlig konstant drevet fremad af opgaver der skal færdiggøres, møder der skal afholdes, og deadlines der skal indfries. Men hvor og hvornår i dette virvar af pligter og gøremål, er der egentlig plads til at finde frem til ens indre ro? 

Et bæredygtigt arbejdsklima bliver opnået, når arbejdspladsen er rummelig med plads til alle, fællesskaber, hvor alle medarbejdere – høj som lav – føler, at de bidrager til kerneopgaven og sidst men ikke mindst, når der er en god balance mellem arbejde og fritid. 

Hvordan og hvornår man finder ro på arbejdspladsen er dog helt forskelligt fra person til person. 
Nogle finder ro i hjemmearbejde.

Andre gør det ved at gå en tur midt på dagen i arbejdstiden. Andre igen sværger til meditation, yoga og afslapningsøvelser. 

Øvelsen for dig er derfor ganske enkel: Hvad skal der til for, at du finder ro?

Når disse betingelser for et bæredygtigt arbejdsklima er opnået, så vil du og dine kolleger med garanti kunne finde frem til jeres indre ro – både hver for sig og i fællesskab med hinanden.

Råd mod stress på arbejdet
Scroll to Top