fbpx

Gode råd til den første opfølgende samtale med en ansat i fleksjob

Når du som leder har ansat en medarbejder i fleksjob, er det vigtigt at følge op med samtaler for at sikre, at samarbejdet er produktivt for både medarbejderen og arbejdspladsen.

Den første opfølgende samtale er nøglen til at lægge fundamentet for et vellykket samarbejde.

 

Her er nogle vigtige råd til at gennemføre en effektiv samtale:

  1. Forbered samtalen grundigt

Forberedelse er afgørende. Tænk over, hvad du ønsker at drøfte, og hvilke spørgsmål du vil stille. Gennemgå medarbejderens arbejdsopgaver og resultater, og vær klar til at give konstruktiv feedback. Overvej også, om der er behov for yderligere ressourcer eller støtte.

  1. Skab en tryg og åben atmosfære

Sørg for, at samtalen foregår i et roligt miljø, hvor medarbejderen føler sig tryg. Start med at udtrykke taknemmelighed for deres indsats og vær åben for deres perspektiver. Tillid er grundlaget for en succesfuld samtale.

3. Spørg ind til medarbejderens oplevelse

I begyndelsen kan den fleksjobansatte have svært ved helt at kende deres egne grænser og skånehensyn. Det kan også ske, at nye helbredsmæssige udfordringer dukker op, efterhånden som arbejdet skrider frem. Derfor kan du som leder med fordel spørge ind til deres oplevelse med arbejdet og om de oprindelige skånehensyn stadig bliver mødt.

Optimal udnyttelse af fremtidens arbejdsmarked

Eksempelvis kan en medarbejder med gigt opleve, at det åbne kontormiljø ikke fungerer optimalt på grund af smerter, der gør lydfølsom – noget, der måske først bliver klart efter en periode.

Spørg gerne:

  • Hvordan trives du med arbejdsopgaverne?
  • Hvilke udfordringer har du oplevet?
  • Er der noget, vi sammen kan gøre for at forbedre din arbejdsdag?
Efter corona

Find Arbejdsglæden  – en uundværlig guide for både ledere og folk ansat i fleksjob!

Min bog giver konkrete, praksisnære råd, så både du og dine medarbejdere kan opnå arbejdsglæde, selv på deltid. Her finder du værktøjerne til at skabe en proaktiv tilgang, der styrker trivsel og engagement på arbejdspladsen. Læs den, og lad arbejdsglæden blomstre for hele teamet!

  1. Afstem forventninger og giv feedback

Brug samtalen til at afklare forventninger og give feedback. Giv medarbejderen mulighed for at dele deres synspunkter og forslag til forbedringer.

  1. Byg tillid og støt udviklingen

Anerkend medarbejderens indsats og vær lydhør. At støtte medarbejderens udvikling viser, at du investerer i deres trivsel og succes.

  1. Evaluér og tilpas arbejdsopgaverne

Vurder, om arbejdsopgaverne passer til medarbejderens styrker og begrænsninger. Vær villig til at justere opgaver for at optimere arbejdsprocessen og øge effektiviteten.

7. Tilbyd støtte og ressourcer

Vær proaktiv med at tilbyde støtte såsom ergonomiske hjælpemidler, fleksible arbejdstider eller ekstra træning. Dette kan forbedre medarbejderens trivsel og produktivitet.

  1. Aftal opfølgning og dokumentér samtalen

Afslut samtalen med at planlægge en ny opfølgning. Dokumentér vigtige punkter og aftaler for at sikre, at I har en fælles forståelse og reference til fremtidige samtaler.

Afsluttende tanker

Ved at tage disse råd til dig kan du skabe en endnu mere åben og støttende dialog, der sikrer en positiv arbejdsoplevelse for ansatte i fx fleksjob. En velgennemført opfølgende samtale kan bidrage til øget engagement og trivsel for begge parter.

Fleksjob er én mulighed der kan være med til at gøre din arbejdsplads stærkere i fremtiden.

Skal vi tale om de andre?

Så husk, at du kan booke mig til workshops, så vi sammen kan udforske fremtidens muligheder og skabe visioner for mere social bæredygtighed!

tv2 nord filmer workshop
Scroll to Top